BEŞİKTAŞ STADINI MARTILAR BASTI!

Beşiktaş kongresi nedeniyle, 42 bin 903 kişi kapasiteli stadı büyütmeyi ve daha çok gelir sağlamayı vadeden başkan adayları (Serdal Adalı ve Hasan Arat), dev tesisi gündeme taşımış oldular...
Haberin yayılanma tarihi:28 Kasım 2023, Salı

TARAFTAR RAHATSIZ;

Beşiktaş Kulübü’nün evi olarak kabul edilen ve taraftarların “Kartal Yuvası” adıyla tanımladıkları Tüpraş Beşiktaş Stadı’nın membran çatısı, deniz kıyısında yaşayan martıların istilasına uğradı. Martıların doğal ihtiyaçlarını giderirken oluşturdukları kuş pislikleri, asetik özellikleri nedeniyle çatıyı yer yer deldi. Bu durum, biletli seyircilerin yağmur ve kar yağışından rahatsız olmalarına yol açtı.

Mimar Bünyamin Derman, Anıtlar Kurulu’nun zor koşullarına uyularak gerçekleştirilen inşaatın büyütülmesinin kolay olmadığını dile getirdi. Mevcut kapasitesi ile stadın uluslararası futbol organizasyonlarında yarı final maçlarına uygun ve yeterli olduğu biliniyor. Ancak kamuoyunda “stadın küçük ve yetersiz olduğu” izlenimi yaratıldığını ileri sürenler de var.

Bu Tartışmalar Süre Dursun Bir Başka Gerçeğin Önemli Bir Sorun Yarattı

7 yıl önce hizmete giren Beşiktaş Tüpraş Stadı’nın “membran çatı örtüleri” yer yer delik deşik hale geldi. Bu durum hem görüntü kirliliği yaratıyor, hem de yağmur ve kar yağışlarında seyircileri rahatsız ediyor.

Konuyla ilgili araştırmalar yapıldı. O araştırmalara göre 2013’de inşaat sürerken bazı paletli araçların şantiyeye giriş çıkışı küçük çapta hasar yarattı. 11 Nisan 2016’da hizmete giren stadın zemini ve bazı bölümleri, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sırasında acil helikopter iniş-kalkışları nedeniyle zarar gördü. 10 Aralık 2016’da iki intihar bombacısının eyleminde, patlama sonucu 39 polis şehit oldu,7 yurttaş can verdi. Bombaları patlatan 2 teröristle birlikte ölü sayısı 48’e yükseldi. Bu patlamada bazı metal parçaların membran çatıda hasara neden olduğu, daha da ileri gidilerek (olmayan) taşıyıcı beton kolonların şiddetli sarsılma nedeniyle yıkılma tehlikesi yarattığı da iddia edildi.

Milliyet

Etiketler: Çatı   Martı   masraf   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki