BEŞİKTAŞ ÜLKE PUANINI ATEŞE ATTI!

Beşiktaş’ın mağlubiyeti ülke sıralamasını tehlikeye soktu...
Haberin yayılanma tarihi:26 Ağustos 2020, Çarşamba

0.700 puan farkla gerimizde olan Ukrayna’ya geçilirsek 2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım yollayamayacağız.

UEFA ülke sıralamasında 27.800 puanla 11. sırada bulunan Türkiye, Beşiktaş'ın aldığı yenilgiyle 0.700 puan önünde yer aldığı Ukrayna ile aradaki farkı açma ya da koruma şansını yitirdi.

İNCE HESAPLAR

Ukrayna ekiplerinin farkı eritmesi durumunda 12. sıraya düşecek olan Türkiye, 2022- 23 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt takım gönderemeyecek. Türkiye 11. sırada kalırsa, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takımın kendi ligini de Devler Ligi gruplarına kalacak potada bitirmesi halinde direkt katılım sağlayabilecek.

30 MİLYON EURO KAÇTI!

Maddi olarak zor günler geçiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grupları şansını kaybederken aynı zamanda yaklaşık 30 Milyon Euro'luk bir gelirden oldu. Siyah-Beyazlılar, Devler Ligi'ne katılması durumunda 15 milyon Euro ayak bastı parasının yanında kötü bir performans sergilese bile 15 Milyon Euro'ya yakın da yayın geliri elde edecekti. Ayrıca gruplarda alacağı her galibiyetten de 2.7 Milyon Euro kazanacaktı.

Sabah

Etiketler: CL   BEŞİKTAŞ   Lig   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki