'BU PENALTIYI DÜŞMAN OLDUĞUNUZ TAKIMA ÇALARSINIZ!'

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, Pendikspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından Colley'in sayılmayan golü için tepki gösterdi...
Haberin yayılanma tarihi:21 Ağustos 2023, Pazartesi

Beşiktaş Park’ta Oynanan Ve 1-1’lik Eşitlikle Sona Eren Müsabakanın Ardından Basın Mensuplarına Konuşan Baltacı Sonuç İçin Taraftarlarından Özür Diledi;

Sahadaki oyunu kendi içlerinde halledeceklerine inandıklarını vurgulayan Baltacı, “Bu bizim için herhangi bir umutsuzluk nedeni, şampiyon olacağımıza olan inancımızı en küçük şekilde zedelemeyecek bir şey ama hepiniz gördünüz, ben bu akşam ne diyeyim? Duygularımı size, Beşiktaş camiasına nasıl anlatayım? Geçen seneden beri hep aynı şeyi anlatıyoruz. Kalbi, vicdanı olanlar bu akşamı bir düşünsünler. Futbolu yönetme iddiasında olduğunu söyleyenler, tribünlerde çirkin tezahürat olmasın, biz şeffafız, bir adiliz, herkese aynı mesafedeyiz, biz güveniliriz diyenler Allah aşkına bu akşam yaşanan faciayı görsünler.” ifadelerini kullandı.

“MİNAREYE KILIF ARAMAYA ÇALIŞTIKLARINI BİLİYORUZ”

Attıkları golün göz göre göre yendiğini belirten Baltacı, şöyle devam etti: “Biri çıkıp yarın bize bunun aksini göstersin. Desin ki ‘arkadaşlar golmüş, penaltı değilmiş, özür diliyoruz’ desinler. Öpüp başıma koyacağım, gidip kapısında özür dileyeceğim bu akşamki sert konuşmam yüzünden. Dün akşam bir kulüp başkanı galip geldiği bir maçtan sonra çıkıyor, hakemlere sallıyor, o hakemlere sallamış oluyor, bir şey olmuyor. Bizim göz göre göre golümüz yeniyor. İçeride bir sürü fırıldakların döndüğünü biliyoruz şu anda. Raporu faul mü yazsak diye minareye kılıf aramaya çalıştıklarını biliyoruz. Ayıp değil midir, günah değil midir? İyi oynamışız, kötü oynamışız bu başka bir konu. Futboldan birazcık anlayan biri diyebilir mi, ‘Beşiktaş’ın attığı gol, gol değildi’ diye. Nereye kadar gidecek bu? Koca Beşiktaş camiasıyla kavga etmeye mi devam edecekler? Böyle mi önleyeceğiz tribünlerdeki kötü tezahüratı? Önümüzdeki ilk Beşiktaş iç saha maçında Beşiktaş seyircisi bir tepki verirse bunun sorumlusu o tepkiyi veren çocuklar mı olacaklar, biz mi olacağız tahrikçi, yoksa tahrikçi en başta federasyondan itibaren Merkez Hakem Kurulundan, tetikçi hakemine onlar mı oluyorlar?”

“VAR KAYITLARI YARIN AÇIKLANSIN”

Engin Baltacı, VAR kayıtlarının hemen açıklanması gerektiğini söyledi. Beşiktaş camiasına ön yargılı davranıldığını dile getiren Baltacı, “Yarın benim taraftarım federasyonun kapısına dayanmaya kalksa, ben onları durdurabilir miyim? Şimdi beni Profesyonel Disiplin Kuruluna sevk edecek büyük bir ihtimalle federasyon. Seyirciyi tahrik ediyorum, hakemleri, federasyonu itibarsızlaştırıyorum diye. Geçen sene federasyon bana; ‘mantık dışı, akıl dışı’ dediğinde hakaret etmiş olmuyor muydu? Biz yolumuzu biliyoruz. Biz sonunda hakemini de MHK’sini de federasyonunu da kurullarını da hep birlikte gol çizgisinden içeri geçirip şampiyon olacağız, hiç kuşkumuz yok ama bu ortamı bu kadar germenin anlamı var mı?” ifadelerini kullandı.

“HAKEM KARARI BU, KURAL İHLALİ DEĞİL”

Baltacı, geçerli sayılmayan golün topun dışardan oyun alanına dönmesi gerekçesiyle iptal edildiğini belirterek, “Yarın VAR kayıtlarını açıklasınlar. Bu akşam VAR çizgisi çizebildiler mi iptal edilen gole? Korner atıldığı anda yan hakemin bayrağı havada. Hakem de çizgiyi gösteriyor. Dördüncü hakem de bizim kulübeye dönüp ‘dışarıdan geldi top’ diyor. Söyleyebiliyorlarsa aksini söylesinler. Şimdi haberi alıyoruz ki pozisyon faulmüş gibi bir rapor düzenlenmeye çalışılıyormuş. İnceleyeceğiz ama hakem kararı bu, kurar ihlali değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Adaleti Aramak İçin Riva’ya Gitmeyeceklerini Böyle Bir Yöntemlerinin Bulunmadığını Aktaran Baltacı Şunları Kaydetti:

“Biz düşündüğümüzü insanların yüzüne söyledik. Biz baştan elimizde şu var, bu var diye efelenenlerden değiliz. Biz gördüğümüzü anında söylüyoruz o yüzden de kötü oluyoruz. Yanlışsınız diyoruz, yanlışlarını düzeteceklerine bizi düzeltmeye çalışıyorlar. Yarın çıksın bu pozisyonun gol olmadığını biri kanıtlasın, hepinizin önünde özür dileyeceğim. 20 tane çekim gördüm, hiçbirinde top çizgiyi geçmiyor. Niye VAR çizgisini çekemediler? Penaltı pozisyonunda rakibin ayağını takacağı belli. Bu penaltıyı her takıma çalabilir misiniz? Düşman olduğunuz takıma çalarsınız.”

Engin Baltacı, Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün açıklamalarına ilişkin ise “Beşiktaş’a ayar vermeye kalkmışlar, ayıp eder diye. Haddi değil. Teknik adamın, bir yönetime, bir kulübe ayar vermeye kalkışması haddi değildir. Herkes haddini bilecek.” ifadesini kullandı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki