Defterler Açıldı Birileri Rahatsız Mı Oldu?

Eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıoğlu'nun sosyal medya üzerinden mevcut yönetime ve özellikle başkan Ahmet Nur Çebi'ye yönelik iddiaları futbol kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor...
Haberin yayılanma tarihi:14 Nisan 2020, Salı

Mahmutyazıoğlu'na doğruda yanıt vermeye gerek görmeyen Siyah Beyazlı yönetim, eski döneme dair denetlemeden ötürü bazı isimlerin rahatsız olduğunu ve "Baskın basanındır" mantığıyla harekete geçtiği değerlendirmesini yapıyor.

Göreve gelir gelmez Fikret Orman dönemi başta olmak üzeren son 10 yıllık dönemi bağımsız denetleme şirketi KPMG'ye denetleten Ahmet Nur Çebi yönetimi, soçuları Mayıs ayındaki mali genel kurulda açıklamayı planlıyordu. Ancak hayatın her alanını olduğu gibi futbolu da vuran koronavirüs, bu planları da suya düşürdü.

Prim Çalışanlara Dağıtılıyordu

Ancak rapor henüz açıklanmasa da başkan Çebi, bazı bulgulardan ötürü bazı eski yöneticilerin tedirgin olduğunu ve bu nedenle, bir karşı hamle yaparak suçlayıcı iddialarda bulunduğunu belirtiyor.

Ve Mahmutyazıoğlu'nun dönemin takım idari menajeri Ali Naibi'ye çift prim yazıldığını belirtip, bu parayı Çebi'nin kullanddığı iddiaları... Ajansspor'un daha önce de yazdığı üzere bu primi, Ümraniye'de çalışan personele harçlık şeklinde dağıtılıyordu. Bunun içinde maaşı doğrudan kulüp tarafından ödenmeyen güvenlik şirketinin elamanları da bulunuyor. Bu uygulamadan dönemin başkanı Fikret Orman'ın da haberi bulunuyordu.

Çebi Yönetiminden 67 Milyon Lira

Başkan Çebi de bu durumun herkesçe bilindiğini ve ortaya atılan iddiaya cevap vermeyi bile gereksiz buluyor. Büyük bir borç yüküyle ve geleceğe ait tüm gelirleri temlikli olarak kulübü devralan Çebi yönetimi, gelir gelmez yaklaşık 67 milyon lira para aktarmıtı. Çebi bu miktarın 66 milyon 966 315 TL'sini kendisi karşılarken, geriye kalan parayı diğer yöneticiler vermişti.

Şubat ayında yapılan divan toplantısında yaptığı konuşmada Çebi, "Raporda tüm parayı benim verdiğim yazılıyor ama siz oraya bakmayın. O paranın içinde tüm arkadaşlarımın da payı var" demişti.

Borç 3 Milyarı Aştı

Geçen hafta Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen 9 aylık raporunda Beşiktaş AŞ'nin borcu 2 milyar 468 milyon liraya yükseldiği bildirildi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin borcu da üzerine konulduğunda Beşiktaş'ın toplam borcu 3 milyar 70 milyon liraya ulaştı.

Özgür SANCAR / Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki