DEPREM KABUSU GERİ DÖNDÜ!

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara'daki depreme ilişkin korkutan açıklama: Bu deprem uyarıcı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Şubat 2022, Pazartesi

''BU DEPREM UYARICI''

Merkez üssü Tekirdağ Şarköy olan 4,1 büyüklüğündeki deprem büyük paniğe yol açtı. Akıllara olası Marmara Depremi geldi. Tedirginlik bölgede gece boyu devam etti. Peki uzmanlar Şarköy'deki depremi nasıl değerlendiriyor? Yer Bilimci Görür, dikkat çeken bir açıklama yaparak "Bu deprem uyarıcı" dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Şarköy açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10.42 km derinliğinde meydana gelen deprem Tekirdağ’da da hissedildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Marmara Denizine kıyı olan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremde korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar o anları anlattı. Depremi hissettikleri gibi korkuyla kendilerini sokağa atan vatandaşlar, depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen halen evlerine girmiyor. Korku ve paniğin hakim olduğu Şarköy sokaklarında birçok vatandaş, artçı depremlere karşı endişeyle bekleyişlerini sürdürdü.

"İLK KEZ BU KADAR ŞİDDETLİ DEPREM YAŞADIM"

Vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı: "Çok fazla deprem yaşadım ama hayatımda ilk kez bu kadar şiddetli deprem yaşadım. Çok şiddetli oldu ve o sesleri herkes duydu. Komşular herkes dışarıya kaçıştı. Dakikalardır içim titriyor. Çok ses çıktı ve köpekler de aynı anda havlamaya başladı. Çok deprem gördüm ama böylesini görmedim" dediler.

DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. 

"BU UYARICI BİR DEPREM"

Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depreme ilişkin uyarıcı bir deprem olduğunu vurguladı. Görür açıklamasında "Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonunda ve Muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili. Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı" ifadelerini kullandı. Öte yandan AFAD verilerine göre 4,1'lik depremin ardından Marmara Denizi'nde gece boyunca çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki