DOLANDIRICILARIN AVUKATI TAHKİM KURULU BAŞKANI ÇIKTI!

Rodallega, Da Costa, Chico, Bobo ve Renato gibi isimleri dolandıran şahıslar, kendilerini savunması için TAHKİM Kurulu Başkanı Murat Balcı ile anlaştı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Mart 2020, Cumartesi

Futbolcuları dolandıran 5 sanığın avukatlığını Tahkim Kurulu Başkanı Murat Balcı’nın yapması şaşırttı.

Spor hukukçuları ise “Bu futbolculardan herhangi biri yaşadığı mağduriyetten Tahkim’e başvursa, Balcı nasıl bir karar verecek?” dedi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Bir Dava Futbol Dünyasını İkiye Böldü

Davanın iddianamesinde Süper Lig'de forma giymiş Rodallega (350 bin Euro), Da Costa (210 bin Euro), Chico (100 bin Euro), Bobo (200 bin Euro), Renato (105 bin Euro) ve Silvestre'nin (305 bin Euro) usulsüz icra takipleriyle 1 milyon 270 bin Euro dolandırıldığı belirtildi. Futbolcuların hiç ikamet etmediği ya da yurt dışında oldukları sırada oturdukları adreslere anlaştıkları postacılar üzerinden sahte icra takibi gönderen 5 sanığın bu tebligatları teslim alınmış gibi gösterdiği ve yasal itiraz süresinin sona ermesiyle birlikte isimler hakkında icra takibi başlattığı öğrenildi.

ORTADA BİR SUÇ YOKMUŞ!

Futbolcuları dolandıran sanıkların avukatlığını ise TFF Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı'nın yaptığı ortaya çıktı. Balcı ve kendi avukatlık ofisine bağlı diğer avukatlar, sanıkları "Ortada bir suç yok! Müvekkillerimiz futbolcuların transferlerinde aracılık faaliyetinde bulunmuşlardır ve bu aracılıktan hak ettikleri parayı istemektedirler" sözleriyle savundular. Cumhuriyet Savcısı tarafından sanıkların, Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını aracı edinerek dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüsten ceza alması talep edildi. Spor hukukçuları ise Balcı'nın, sanıkların avukatlığını yapmasının ihsası rey olduğunu söylediler.

Hukukçular, "Bu futbolculardan herhangi biri yaşadığı bu mağduriyetten dolayı Tahkim'e başvursa, Balcı nasıl bir karar verecek? Bu durum hukuk açısından tam bir garabettir" dediler.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki