EKİM AYININ SONUNDA KRİPTO DİP NOKTASINA ULAŞACAK!

Kripto paralardaki düşüş eğilimi hafta içerisinde Bitcoin için “ölüm haçı” noktasına kadar geldi...
Haberin yayılanma tarihi:16 Eylül 2023, Cumartesi

Analistlerse Düşüşlerin Ekim Ayında Son Noktasına Ulaşmasını Bekliyor;

Bitcoin yakın zamanda yatırımcıların “ölüm haçı” olarak adlandırdığı seviyeyi gördü. Kripto para biriminin hareketlerini izleyen birçok yatırımcı Bitcoin’deki düşüş ivmesini bir işaret olarak görüyor. MarketWatch’un haberine göre sermaye yönetimi firması QCP Capital’ın analistleri Bitcoin’in ekim ayında nihai bir düşüşle dip noktasına ulaşacağını tahmin ediyor.

Bitcoin Ölüm Haçı Nedir?

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, varlık fiyatlarının 50 günlük ortalamalarının 200 günlük ortalamalarının altına düşmesi analistler tarafından ‘ölüm haçı’ olarak adlandırılır. Söz konusu tablonun piyasa grafiklerindeki görünümü haç benzeri bir görünüm kazanır. Ortalamalar yatırım varlığına olan ilgisinin iyice düştüğünü gösterdiğinden ölüm haçı (death cross) gibi olumsuz bir tabir kullanılır. Bitcoin içinse ölüm haçı durumu ilk kes Ocak 2022’de görülmüştü.

Varlık fiyatının yakın vadeli ortalamasının uzun vadeli ortalamalarının altına düşmesi net bir şekilde uzun vadeli yatırımcıların para kaybettiği anlamına gelir. Bununla birlikte birçok teknik analist 200 günlük ortalamaların altında kalan 50 günlük ortalamaların daha sert düşüşleri beraberinde getirdiğini düşür.

Tarihsel verilere bakıldığında Dow Jones göstergelerine göre, Bitcoin’in ölüm haçından sonraki bir haftada ortalama %2,3 değer kaybettiği görülüyor. Bitcoin’in 2022’deki son ölüm haçından sonraki altı ay içerisinde ise kripto para biriminin %51,7 düştüğü dikkat çekiyor.

Bitcoin’de Dip Yakın Mı?

QCP Capital analistlerine göre Bitcoin ekim ayının sonuna kadar dip noktasına ulaşabilir. Analistler söz konusu tahmini Bitcoin’in grafik analizlerine ve kripto paralar için yaklaşmakta olan bir dizi makroekonomik gelişmeye dayandırıyor.

ABD Merkez Bankası gelecek hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısında yatırımcıların beklediğinden daha şahin bir tutum sergileyebilir. Zira ağustos ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri %0,6 artarak son 14 ayın en sert yükseliş ivmesini kazandı.

Ancak vadeli piyasalardaki yatırımcılar FED’in bir sonraki toplantıda politika faizlerini sabit tutacağı senaryoya halen %97 ihtimal veriyor.

Bu arada iflas eden kripto borsaları FTX ve Mt. Gox’un alacaklılarına ödeme yapabilmek için kripto varlıklarının bir kısmını satması bekleniyor. OCP analistlerine göre bu durum dijital varlık piyasalarındaki fiyatları etkileyebilir.

FTX Satışları

İflas eden kripto borsası FTX, çarşamba günü itibariyle, alacaklılarına geri ödeme yapmak amacıyla 3,4 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğunu söylediği kripto varlıklarını satmak için hakimlerin onayını aldı.

Daha önceki mahkeme dosyalarında belirtildiği üzere bu varlıkların büyük bir kısmı Solana ve Bitcoin’de tutuluyor.

Bazı yatırımcılar yaklaşan varlık satışının kripto fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğinden endişe ederken FTX satışların haftada 100 milyon dolar değerinde token ile sınırlandırılacağını belirtiyor. Kripto borsasının planına göre satış limiti piyasaların durumuna göre token bazında 200 milyon dolara kadar çıkarılabilir.

Mortiz, “Genel olarak potansiyel FTX tasfiyesinin kripto piyasası üzerindeki etkisini muhtemelen düşük kalacaktır ve aylar içerisinde gerçekleşmesi muhtemeldir. Bununla birlikte tasviyenin bir sonucu olarak birçok kripto para birimi üzerine halihazırda aşağı yönlü bir baskı var. Bunun temel nedeni perakende kripto pazarının FTX’in teklifini tam olarak anlaması ve mantıktan ziyade korkuya dayalı tepki vermesidir” dedi.

Borsa Gündem

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki