''ERKENCİSİNİZ!''

Ergin ASLAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:22 Ağustos 2023, Salı

Süper Lig’de Henüz 2. Hafta Geride Kalırken Ortalık Toz Duman Oldu;

Maçların başlamasıyla birlikte sezon öncesinde verilen centilmenlik, fair-play, adalet kavramları yine havada kaldı. Aslında hepimizin ön gördüğü bir şeydi. Çünkü her sezon öncesi başta TFF; dostluk, sağ duyu, birbirine yardımcı olma çağrıları yapar, kulüpler de bu açıklamaların arkasından giderek destek verir. Ta ki düdük çalana kadar. Yani bu temennilerin havada kalması için öyle 5-10 haftaya gerek yok. Her sezon Süper Lig’i henüz 2. haftada saha dışında yaşamaya başlarız!

BU SEZON DA ÖYLE OLDU

Önce Galatasaray, direkt başkan düzeyinde bir çıkışla hakem tepkisine çok sert şekilde başladı. Arkasından Trabzonspor devam etti. Yani aynı maçta 2 takım da hakkının yendiğini ifade etti. Gerçi Dursun başkan, “50 yıldır böyle bir hakem yönetimi görmedim” diyerek olayı biraz abarttı. Evet ciddi hatalar oldu maçta ancak, 50 yıllık süreçte hakem hataları kulvarında çok daha vahim maçlar var. Tabi bir de bu işin ön alma yönü var. Yani sonraki haftalara yönelik yatırım. Camialar da kulüp yönetimlerinden bu çıkışları beklediği için, başkanlar bazen çok inanmadıkları cümleleri de kurmak zorunda kalıyorlar. Ama bunların asıl müsebbibi, TFF’nin bu işi sahada adil şekilde çözememesi. VAR olmasına rağmen, hakemlerin oyunun ruhuna aykırı hatalar yapmaları.

PAYLAŞIN OLSUN BİTSİN

Bakın Beşiktaş-Pendikspor maçına... Maçın sonucuna direkt etki eden hata var. Beşiktaş çok kötü oynadı, skoru artıramadı, oyuna ağırlığını koyamadı, maçın bir bölümünde bütün oyunu Pendikspor’a verdi. Yani oyun olarak gol ve beraberlik bağıra bağıra geldi aslında. Bu, oyunun saha tarafı... Şenol Hoca, oyundan ve performanslardan elbette sorumlu. Oyun kalitesini yukarı çekmesi lazım. Yönetimin transferlerde gecikmesi ve işlerin aksaması da teknik adamın elini daraltıyor. Ancak yine de Beşiktaş’ın sahaya çıkan kadrosu Pendikspor’la kıyas bile götürmez.

BUNLAR OYUN ELEŞTİRİSİ

Bu demek değil ki, hakemin de böyle kritik bir hata yapma lüksü var. Yayıncı kuruluşta olmayan ancak Beşiktaş kulübünün resmi sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüye göre atılan kornerde top auta çıkmamış. E nasıl olacak şimdi? Maç 2-0 olsa puan kaybı neredeyse mucize olur. Hadi yan hakem yanlış karar verdi, VAR hakemleri hangi görüntüye göre topun çıktığına ikna oldu. Çözüm basit; Riva’da VAR ekranında ne gördüyseniz, TFF hesaplarından paylaşırsınız olur biter. Herkes ikna olur. Yok, bu da mahremdir deyip paylaşmadığınız sürece henüz sezonun başı olmasına rağmen bütün organizasyon zan altında kalır. Siz maçları ve futbol organizasyonunu böyle yönettiğiniz sürece, hiçbir kulüpten ve taraftarlardan sağduyu ve centilmenlik naraları bekleyemezsiniz. Yazının başlığında dediğim gibi, TFF, MHK, kulüp yönetimleri bu sezon erken başladı. Görünen o ki, sezon biraz saha içinde geçecekse, çokça saha dışında geçecek.

Keşke böyle olmasa ama bu da Türk futbolunun öğrenilmiş çaresizliği!

Yeni Şafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki