''Futbolun Keyfi Beşiktaş''

Maçın bitmesine dört dakika var, 4-1 öndesin, diğer takımlar gibi vaziyeti idare edeceğine, yeni bir gol için “Çin ordusu” gibi topunla tüfeğinle saldırıyorsun. Beşiktaş gibi bir takım var da, futbolda gözlerimizin pası siliniyor.
Haberin yayılanma tarihi:28 Ekim 2015, Çarşamba

Fenerbahçe ile Galatasaray berabere kaldı, Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Onlar da bu ikramı geri çevirmediği gibi doludizgin yoluna devam ediyor. Dokuzuncu haftada ligin en fazla gol atan takımı oldu. En yakın rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’yi dörder puan geride bıraktı. Uzun aradan sonra derbi kazandı.

At sahibine göre mi kişniyor acaba?

Aynen öyle Bilal... Şu sorudaki bütün özelliklerin tek nedeni Şenol Güneş’in varlığı... Bursa’yı çalıştırıyor, Bursa ligin en fazla gol atan takımı oluyor. Beşiktaş’ı çalıştırıyor, daha 9. haftada Beşiktaş ligin en fazla gol atan takımı oluyor. Bunlar tesadüf mü, asla değil... Dikkat et, maç sonraları her açıklamasında “keyif veren futboldan” söz ediyor. Şu 9. haftaya kadar baktığında Beşiktaş’tan daha iyi oynayan, Beşiktaş’tan daha fazla keyif veren bir başka takım var mı?

Beşiktaş’ın beş maçlık deplasman karnesinde göz kamaştıran bir başarı var.

Sevgili Bilal, beş deplasman maçında dört galibiyet, bir beraberlik var. Beşiktaş bu beş deplasmanda tam 17 gol attı. Maç başına 3.4 gibi müthiş bir ortalama var. Puan cetvelinde kim kaç gol atmış bak... Beşiktaş’ın sadece deplasman maçlarında attığı golü, dokuz maçın tamamında diğer takımlar atamadı. Bir Galatasaray... O da dokuz maçta sadece bir fazla gol... Beşiktaş milletin attığının çok daha fazlasını sadece beş deplasman maçında attı...

Güneş’in adaleti

Hangi takımda gördün, Beşiktaş 4-1 önde son dört dakikada üç net pozisyona giriyor, birini gol yapıp oyunu 5-1’e getiriyor. Başka takım iki fark yapsa, ‘al gülüm ver gülüm’ vaziyeti idare edip maçı bitirmeye bakıyor. Beşiktaş son dakikalar gelmiş, maçı ve farkı sağlama almış, bununla yetinmiyor, adeta “Çin ordusu” gibi topuyla tüfeğiyle saldırıyor. Ben futbol buna derim; hırs, coşku buna derim... Futbolun keyfi elbette buna derim ve doğal olarak herkes gibi Beşiktaş’ı izlemekten büyük bir keyif alırım.

Sosa yok , Gökhan Töre yok... Sonradan Cenk giriyor, Kerim, Mustafa Pektemek giriyor, düzende en ufak bir aksama görülmüyor, bunu neye bağlıyorsunuz...

Elbette Şenol Güneş adaletine... Futbolcu biliyor ki şans bulacak, hak ediyorsa hoca o formayı kendisine verecek. Sosa yok, Gökhan yok, Beşiktaş bu iki büyük kozunu aradı mı, aramadı... Veli, Tolgay aylardır yok, Beşiktaş aksadı mı, aksamadı... Kerim girdi, Cenk girdi, ne değişti? Dişliler gene tıkır tıkır işledi. Allah nazardan korusun, Beşiktaş gibi bir takım var da, futbolda gözlerimizin pası siliniyor.

Şansal Büyüka / Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki