GALATASARAY-BEŞİKTAŞ MAÇINDA KURAL HATASI YAPILDI MI?

TFF Kural Kitabı, konuyla ilgili ne diyor?
Haberin yayılanma tarihi:23 Ekim 2023, Pazartesi

DERBİDE 8 TÜRK 2 YABANCI;

Lig'in 9. haftasındaki Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, dakikalar 30'u gösterdiğinde Siyah-Beyazlı ekibin kalecisi Mert Günok, kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Mücadelenin ikinci yarısına değişikliklerle başlayan Beşiktaş'ta sahada 2 Türk ve 8 yabancı futbolcu yer aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurallarına göre Galatasaray-Beşiktaş maçında kural hatası var mı? soruları sorulmaya başlandı.

KALE EL DEĞİŞTİRDİ

Mert'in oyundan çıkmasının ardından Burak Yılmaz, geçtiğimiz sene Galatasaray formasını giyen Kosovalı oyuncusu Rashica'yı da oyundan alarak kaleye Ersin Destanoğlu'nu geçirdi. Beşiktaş, dev derbide 10 kişi kaldı.

KURAL İHLALİ Mİ YAPILDI?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun oyun kurallarına göre, bir takımda kırmızı kart gören oyuncunun yerine maça Türk bir oyuncunun girmesi gerekmiyor. Yabancı kuralına göre, sahada 8 yabancı futbolcu yer alabilir. Yani bir takım sahada 10 kişiyken 8 yabancı futbolcuyla sahada mücadele etme hakkında sahip. Kırmızı kart gören bir takımın, sahada 3 Türk oyuncu ile mücadele etmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor. 

KURALIN AÇILIMI

Müsabaka isim listesinde sahada, müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşulu ile müsabaka isim listesinde 14 yabancı uyruklu futbolcu yazılabilir. 

Fanatik

Etiketler: derbi   Gs   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki