HARİKASINIZ ÇOCUKLAR!

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda güçlü Hırvatistan karşısına çıkan A Milli Takım ilk yarıda bulduğu tek golle kazandı ve grup lideri oldu...
Haberin yayılanma tarihi:13 Ekim 2023, Cuma

Montella İle İlk Maçına Çıkan Ay Yıldızlılar Avrupa Şampiyonası Bileti İçin Müthiş Bir Avantaj Yakaladı;

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası bileti için grupta ilk iki sırayı almak isteyen A Milli Takımımız maç fazlasıyla Hırvatistan’ı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Stefan Kuntz’un ardından göreve getirilen İtalyan teknik adam Vincenza Montella ile ilk maçına çıkan ay yıldızlılar güçlü rakibi Hırvatistan’ı devirmeyi başardı. Montella, A Milli Takım'ın başında çıktığı ilk karşılaşmada kazanan ilk İtalyan hoca oldu. Daha önce Millilerimiz'i çalıştıran İtalyan hocalar; Sandro Puppo, Leandro Remondini ve Giovanni Verglien ilk maçlarını kazanamamıştı.

UZATMADA PENALTI İPTALİ GELDİ

Barış Alper Yılmaz’ın ilk yarıda attığı tek golle 1-0 öne geçen milliler skoru korumayı başardı. Uzatma dakikalarında Hırvatlar lehine verilen penaltı VAR kararıyla iptal edildi. Zorlu deplasmanda çok iyi bir oyun ortaya koyan milliler 3 puanı tek golle alarak büyük avantaj elde etti. Grupta puanını 13’e çıkaran ay yıldızlılar bir sonraki maçında pazar günü Letonya ile karşı karşıya gelecek.

MONTELLA 'KUTLAMALAR PAZAR GÜNÜ'

“Maçtan önce de Barış’ın hızını kullanacağımızı söylemiştim, onların iki stoperi yetişemeyecek demiştim. İyi ki öyle bir pozisyona denk geldi. “Aslında çok zor bir maça çıktık. Hırvatistan, Avrupa Elemeleri’nde kaybetmemişti kendi evinde. Hırvatistan topraklarında ilk defa onları yeniyoruz. Sonuna kadar mücadele veren bir takımımız vardı. Bu ruhu saha dışında da gösterdiler. Milli Takım’ın ailesine de teşekkür etmek istiyorum. Geldiğim ilk günden beri bize destek verdiler. Herkes bir oldu ve sonrasında bunu başarabildik.”

‘3 GÜN SONRA…’

“Mutluyuz, kutlayacağız bunu. Ama 3 gün sonra bir maçımız daha var. Bütün kutlamaları o maçtan sonraya saklamamız lazım. En üzücü tarafı, ilk yarıda bir gol atma ihtimalimiz daha vardı. O golü atamadığımız için yorucu oldu ama hepsiyle gurur duyuyorum. Takım ruhunu sahaya yansıttılar.”

‘GELECEK İÇİN ÖNEMLİ ADIM’

“Takımda herkes çok iyiydi. Herkes çok yüksek seviyede performans gösterdi. Samet uzun zamandır 90 dakika oynamıyor ama iyi performans gösterdi. Biz maçı 2005’li ve 2000’li oyuncularla bitirdik. Bu geleceğimiz için de önemli bir adımdı. Çok mutluyum oraya gideceğimiz için. Ne kadar destek verebileceklerini biliyorum. O yüzden kesinlikle bizim için artı bir güç olacak.”

‘RUHLARINI ORTAYA KOYDULAR’

“Aslında bütün futbolcularımıza teşekkür etmek istiyorum. Maçın başından sonuna kadar sahada ruhlarını ortaya koyan futbolcularımız var. Gerçekten sonuna kadar mücadele verdiler. Geri bildirim olarak baktığınızda 3 günde yaptıklarımız bize güzel bir cevap verdi sahada. Milli Takım ailesine de teşekkür etmek istiyorum. Geldiğimizden beri destek verdiler. Maçın başından itibaren bir birliktelik vardı ve sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.''

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki