Hıncal Uluç ''Vay Anasını Fikret Orman Vay''

Hıncal Uluç, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanan derbinin öncesini, sonrasını değerlendirdi.
Haberin yayılanma tarihi:05 Kasım 2014, Çarşamba

Aziz Yıldırım'ın 'Gerekirse hakem odası da basarım' sözlerini yorumlamakla başlayan Uluç,Sabah'taki köşesinde şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Cumhuriyet Savcısı bu konuşmaya da harekete geçmiyorsa 'Sporda Şiddet Yasası boşu boşuna çıkmış' demektir. Hakem odası basmanın ne olduğunu Fenerbahçe-Galatasaray kupa maçında gördük. Polisler orada canları pahasına soyunma odasına giden kapıyı tutmasalardı yüzlerce, binlerce Fenerbahçe taraftarı o kapıdan koridora dolsaydı kaç ölü vardı; bilmiyorum. Çünkü daracık koridorda, kimsenin kimseyi kasten öldürmesine gerek yok.

Ezilerek gidersin; Heysel'deki gibi, ezilerek ölürsün Hillsborough'daki gibi... İngiltere'deki Hillsborough faciasında panik yüzünden öndeki insanlar ezilerek öldü ve o olaydan sonra tribündeki teller kaldırıldı. Yüzlerce seyirciyi soyunma odasının daracık koridorunda, içeride düşün, arkadan da itenler. Büyük bir felaket olur. Durum böyleyken "Ben soyunma odasını basarım" diyor!!!

Bu nasıl bir güç ki Yıldırım soyunma odası basabiliyor ama Orman basamıyor! Nasıl bir güç olduğunu İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın, Aziz Yıldırım'a sorması lazım. 'Gel bakalım kardeşim! Sen hangi güç ile hakem odasını basıyorsun?' demesi lazım. Ben şimdi kalkıp, 'Hakim odasını basarım. Gücü varsa başkası da bassın' desem savcı beni bırakır mı? Hakim ile hakemin ne farkı var!

Yıldırım'ın "60 gün değil, 160 gün ceza verseler ne yazar" açıklaması da bir itiraf aslında... Bu açıdan bakarsak kulüp başkanlarına, yöneticilerine verilen men cezaları gerçekten komik kalıyor, etkilemiyor. Çünkü adam maça da giriyor, tribüne de giriyor, soyunma odasına da giriyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Aziz Yıldırım'a mahkum... Bugüne kadarki bütün tatbikat bu... Onun istediği hakemler veriliyor, istemediği hakemler verilmiyor. Güya Merkez Hakem Kurulu Başkanı Beşiktaşlı ama MHK, Aziz Yıldırım'ın emrinde!.. Hakemler ona çalışıyor.

Bunun sonu nereye gider? Aziz Yıldırım ile Fikret Orman yarın oturur bir yerde yemek yerler ama Beşiktaş taraftarları ile Fenerbahçe taraftarları birbirini öldürür! Bunları bilmiyor muyum ben; yıllardan beri. "Bundan sonra farklı olacak" ne demek? Fikret Orman'a "Biz sportmenliğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" demek yakışır.

A Spor'da 90'a programına başlarken "Sezonun adı Süleyman Seba Sezonu, biz de arkaya yazalım ve Süleyman Seba'nın da fotoğrafını koyalım" diye bir teklif geldi arkadaşlardan... Dedim ki; "Palavrayı bırakın! Süleyman Seba Sezonu'nun bitişini bir görelim bakalım." Süleyman Seba Sezonu'nda Süleyman Seba'nın kulübünün başkanı diyor ki; "Bunda sonra görecekler!" Vay anasını Fikret Orman vay! Aziz Yıldırım'ın ki tahrik, bu daha da ağır tahrik... Filler tepişecek olan çimenlere olacak. O filler yarın hortumlarını dolayıp kardeş kardeş dolaşacak!..

Bu sene, Türkiye'de futbol çok kötü oynanıyor. Futbol çok kötü oynandığı zaman hakem kararları, maçı doğrudan etkiler hale geliyor. Evvelden iyi takım hakeme rağmen de maçı kazanırdı. Şimdi 'hakeme rağmen'i yok. Hakem penaltıyı verdiğinde, adamı attığında maçı bitiriyor. Ya da vermediğinde, görmediğinde işi bitiriyor. Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe aleyhine olanlar görülmüyor, Fenerbahçe lehine olanlar abartılıyor ve Fenerbahçe'ye maç veriliyor. Onun için ön planda..."

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki