İSTANBUL MARATONUNA KENYALI DAMGASI!

Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda da Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, birinci oldu...
Haberin yayılanma tarihi:05 Kasım 2023, Pazar

Dünyada İki Kıta Arasında Gerçekleştirilen Tek Maraton Olan 45. İstanbul Maratonu Bu Yıl ‘Yüzyılın Koşusu’ Sloganı İle Koşuldu;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, Türkiye İş Bankası sponsorluğunda koşulan, Dünya Atletizm Birliği’nin ‘Gold Label’ kategorisinde yer alan İstanbul Maratonu’nda erkekler ve kadınlarda ilk üç sırayı alan Kenyalı atletler müthiş bir performansa imza attılar.

İstanbul Maratonu’nu Erkeklerde Kenyalı Atlet Panuel Mkungo Kadınlarda İse Yine Aynı Ülkeden Beatrice Cheptoo Kazandı

Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda son bulan 42,195 kilometrelik parkurda Kenyalı atlet Panuel Mkungo, 2 saat 10 dakika 35 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Maratonda aynı ülkeden Benard Cheruiyot Sang 2 saat 12 dakika 41 saniyelik derecesiyle ikinci, James Kiplagat ise 2 saat 12 dakika 44 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo, 2 saat 27 dakika 9 saniyelik derecesiyle kadınlarda ilk sırayı elde etti. Maratonda aynı ülkeden Veronicah Njeri Maina, 2 saat 27 dakika 24 saniyelik süresiyle ikinci, Valentina Mateiko ise 2 saat 32 dakika 15 saniye ile üçüncü oldu.

45. İstanbul Maratonu’nda erkekler ve kadınlarda birinci olanlara 30’ar bin dolar para ödülü verildi. Maratonda ikinci olanlar 15 bin, üçüncüler de 10 bin dolar ödül aldı. Türklerde ise maratonu birinci bitirenler 40 bin lira, ikinciler 30 bin lira, üçüncüler de 20 bin lira ödülün sahibi oldu.

PARKURLAR

Maratona katılanlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inecek. Sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaştı. Galata Köprüsü’nden sonra Sirkeci yönüne sapan atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete döndü.

Sahil yolundan Gülhane Parkı’na doğru devam ederek parkın içinden geçen sporcular, tramvay yolundan Sultanahmet Meydanı’na çıktı. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan ‘At Meydanı’nda, Sultanahmet Camisi’nin giriş kapısı ile Dikilitaş’ın arasında sona erdi.

DHA

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki