İstatistikte Kartal Psikolojide Fener

Beşiktaş, pas, isabetli pas, top çalma, top kaybetme gibi tüm kritik istatistiklerde önde. Fakat Fenerbahçe, Beşiktaş'a 2013'ten beri, ligde de Şenol Güneş'e 2010'dan beri yenilmiyor.
Haberin yayılanma tarihi:25 Eylül 2015, Cuma

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine iki gün kalırken,Takvim iki takımın istatistiki durumunu ve psikolojik dengeleri masaya yatırdı. Rakibi Beşiktaş'ın 3 puan önünde ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe psikolojik olarak Siyah-Beyazlı takımın önünde... 164.5 milyon Euro gibi Türkiye'nin en yüksek kadro değerine sahip olan Fenerbahçe yıldızlar topluluğu kadrosuyla, 121.5 milyon Euro'luk kadro değerine sahip Beşiktaş'ın çok önünde gözüküyor. Beşiktaş'a en son Samet Aybaba döneminde 2012-2013 yılında 3 Mart 2013'te 3-2 yenilen Fenerbahçe o tarihten itibaren Siyah-Beyazlı takım karşısında yenilgi yüzü görmedi. Teknik Direktör Şenol Güneş'in de Fenerbahçe karnesi oldukça kötü durumda.

GÜNEŞ'İN FENERBAHÇE KARNESİ ZAYIF

Güneş, ligde Sarı-Lacivertli takıma karşı en son galibiyetini 2010- 2011 sezonunda aldı. 23 Ağustos 2010'da Fenerbahçe'yi yenen Güneş o tarihten sonra Trabzonspor ve Bursaspor'un başında çıktığı lig maçlarında galibiyet yüzü göremedi. Ancak Güneş Türkiye Kupası'nda yarı final rövanşında Fenerbahçe'yi yenmeyi başardı. Tüm bu dengelere bakıldığında Fenerbahçe, Beşiktaş'a göre psikolojik olarak üstün gözüküyor.

FENERBAHÇE ÇOK FAZLA TOP KAYBEDİYOR

İsabetli pas, top çalma, top kaybetme, isabetli şut ve ikili mücadele gibi kritik istatistiklerde ise Beşiktaş önde. Sezon başından beri 5 hagtalık dönemde Beşiktaş 2 bin 634 pas yaparken Fenerbahçe 2 bin 372 pas yapmış. İsabetli paslarda da Beşiktaş rakibine 2014'e 1855 önde. Siyah-Beyazlılar 96, Fenerbahçe 84 top çalmış. Kara Kartal, 81 top kaybederken Fenerbahçe 99 top kaybetmiş.

BEŞİKTAŞ TOPLA DAHA ÇOK OYNUYOR

Beşiktaş ceza sahasında, Fenerbahçe'ye göre çok aktif durumda. Beşiktaş maç başına ceza alanında 26 kez, Fenerbahçe ise 19 kez topla buluşmuş. Topa sahip olma istatistiklerinde de Beşiktaş Fener'e göre önde. Beşiktaş maç başı 644 kez topla oynarken, Beşiktaş 598 kez topla buluşmuş. Beşiktaş 61ve 75. dakikalar arası daha tehlikeli gözükürken, Fenerbahçe gol atma dakikalarını maçın geneline yaymış durumda.

Takvim

Etiketler: Derbi   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki