Kalamış Sahili Halka Kapatılıyor

Kurul'un onayladığı ve Kalamış-Fenerbahçe sahilini Kadıköylülerin kullanımına kapatan imar planının "Çevresel Etki Değerlendirme Raporu" (ÇED) olmadığının altını çizen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, eski planlarda kamu kullanımına açık kıyı alanı iken söz konusu imar plan kararları ile halkın kıyı kullanımını engellemektedir." dedi.
Haberin yayılanma tarihi:23 Nisan 2015, Perşembe

Bölgeye yoğun turizm tesisleri ve AVM yapılacağını dile getiren Başkan Nuhoğlu, nüfus ve taşıt yoğunluğunun iyice artacağını savundu. Yüksek Kurul'a yaptıkları itirazdan sonuç alınmazsa planlara dava açılacağını belirtti.   

SİT ALANINA OTEL İNŞAATI YAPILACAK 

Kadıköy Belediyesi Başkanı Nuhoğlu, Fenerbahçe Kalamış Yat Liman Alanı'nın 2. derece doğal SİT ve 3. derece arkeolojik sit alanı olduğunu vurguladı. İmara açılmak istenen yat limanının 1. Derece doğal SİT alanı olan Fenerbahçe Yarımadası'nın komşusu olması sebebiyle yapılaşmanın sınırlanması ve arttırılmaması gerektiğini söyledi. Mevcut yat limanı alanının büyütülmesinin sakıncalarına değinen Nuhoğlu, yat limanı imara açılırsa ekolojik dengenin bozulacağını ve yoğun kirlilik yaşanacağını söyledi. Kadıköy Belediyesi'nin yeni imar planı hakkındaki olumsuz görüşüne rağmen yat limanında halka rağmen yapılaşma olacağını dile getirdi. 

Yapılaşmanın önü açılıyor  

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 17 Mart 2015 tarihinde onayladığı yeni imar planı teklifine göre Fenerbahçe Kalamış Yat Limanında yapılaşmanın önü açılacak. Bu karara göre 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan yat limanına otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek. Yeraltı otoparkı ile bu alan 35 bin 795 metrekareye kadar yükseliyor. Söz konusu yapılaşma kararına göre limana 7.5 metre yüksekliğinde iki katlı turizm tesis alanı kurulabileceğini dile getiren Başkan Aykurt Nuhoğlu, yat limanı içinde istenirse 750'şer metrekarelik 10 farklı blok ticaret alanı ve otel inşaatının yapılabileceğini söyledi. Buna göre halen Kadıköylüler'in liman içinde spor, bisiklet ve yürüyüş için kullandığı alanlar imara açılacak ve kıyı alanını halkın kullanımı engellenecek. 

Meydan

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki