Kartal Yokladı Zorladı Olmadı (1-1)

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, liderlik için çıktığı maçta Lokomotiv Moskova'yı yenemedi.
Haberin yayılanma tarihi:06 Kasım 2015, Cuma

Oyuna sonradan giren Quaresma ile öne geçen Kartal, Akhisar'dan tanıdığımız Niasse'in sayısına engel olamadı. Siyah-Beyazlılar, Avrupa arenasındaki son 3 maçından 1-1'lik skorlarla ayrıldı. Zirve Rus ekibine kaldı.

 Avrupa Ligi H Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, dördüncü haftada ağırladığı Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı. Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın golüyle üç puana ve liderliğe çok yaklaşan Siyah-Beyazlılar, bir dönem Akhisar Belediyespor forması giyen Senegalli Ömer Niasse'ye engel olamadı.

İlk bölümde iki takım da orta sahada hâkimiyeti sağlamak istedi ancak pas hataları fazlaydı. Ruslar ise ileride çoğalmaya çalıştı. Rakibin sol kanadını kullanan Kartal, Beck-Oğuzhan ve Gökhan Töre üçlüsüyle etkili olma gayesindeydi. 15'te Beck'in müthiş servisiyle savunmanın arkasına sarkan Gökhan Töre'nin kontrolü kötüydü. Beck, 19'da benzer bir mahareti gösterdi. Top Maicon'a çarpınca penaltı beklentisi oluşsa da hakem oralı değildi. 21'de İsmail soldan kesti. Töre'den önce kaleci Guilherme çıktı. Şenol Güneş'in öğrencileri, ayağa ve uzun paslarla hücuma çabuk yönelse de son hamlelerde başarısızdı. 31'de Töre sıfıra inince ortaladı, defans Gomez'den önce davrandı. Temsilcimiz, yüzde 64'e 36 üstün oynadığı karşılaşmada golü birçok kez kokladı ancak bir türlü fileleri sarsamadı. 38'de İsmail'in şık servisinde Gomez aynı güzellikte yükseldi; fakat kafasını çalıştıramadı. İsmail'in bindirmeleri dikkat çekiciydi. İlk yarının sonlarında misafir ekip tehlikeliydi. Fernandes'in hareketlendirdiği Samedov geri dörtlüyü aşamadı.

İkinci devrede Olcay'ın yerine Quares-ma'yı düşünen Güneş, hamlesinin meyvesini fazla gecikmeden topladı. 53'te Quaresma'yla başlayan, Gomez'le olumsuz neticelenen atak, golün müjdecisiydi. 59'da Töre soldan içeriye dalınca havalandırdı. Guilherme tek yumruğuna başvurdu. Meşin yuvarlağın indiği yerde olan nam-ı diğer Q7 sol ayağıyla ağları dalgalandırdı: 1-0. Igor Cherevchenko'nun talebeleri, Gomez'e geçit vermedi. Zaman ilerledikçe tempoyu biz artırdık ama skoru onlar değiştirdi. 77'de İsmail ofsaytı bozunca Miranchuk, Niasse'yi gördü, tanıdık simâ affetmedi. 90 artı 3'te saç-baş yolduk. İyi sıçrayan Necip indirdi, Ersan tamamlama gayretindeydi ki Guilherme ‘dur' dedi.

Ruslar sahaya girmek istedi

Maçı Olimpiyat Stadı'nda izleyen 200 kadar Rus taraftar tribünleri karıştırdı. İkinci yarının başlamasıyla soğuk havaya rağmen üzerlerini çıkaran Lokomotiv Moskova'nın destekçileri, dakikalar 65'i gösterdiğinde sahaya girmek istedi. Bariyerleri aşanlara polis müdahale etti. Yaşanan arbedede bazı seyirciler gözaltına alındı. Olaylar esnasında Siyah-Beyazlıların oturduğu bölümlerden ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber' ve ‘Burası İnönü buradan çıkış yok' sloganları atıldı. Karşılaşma için İstanbul'da bulunan bir Rus futbolsever ise önceki gece Taksim'deki hadisede bıçakla yaralanmıştı.

Atiba'dan ikinci tur sözü

Beşiktaş'ın tecrübeli orta sahası Atiba Hutchinson, UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura yükseleceklerini söyledi. Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Kanadalı yetenek, “Orta sahada yalnız kalınca zorluk yaşamıyorum. Savunmada doğru hamleleri yapmaya çalışıyorum. Ama golü engelleyemedim.” dedi. Gruptan çıkma şanslarının yüksek olduğunu vurgulayan Atiba, şöyle devam etti: “Sonraki maç hayati önem taşıyor. Mutlaka 3 puan almalıyız. Şimdi ligdeki maçımıza odaklanacağız. Orada da büyük bir mücadele var.”

Etiketler: Uefa   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki