''KAZANIRSAM CHP'YE DÖNECEĞİM!''

BEŞİKTAŞ Bağımsız Belediye Başkan Adayı, AKUT VAKFI yönetim kurulu başkanı Nasuh MAHRUKİ 12punto.com.tr stüdyosunda usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'na konuk oldu...
Haberin yayılanma tarihi:26 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ'TA DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ;

Daha önce de Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş semti aday adaylığını açılamasına rağmen kabul edilmeyen MAHRUKİ, bağımsız adaylığını açıkladığı günden itibaren önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek olan yerel seçimide adeta dengeleri değiştirdi. Oylarını günden güne arttıran ve Rıza AKPOLAT'ın koltuğunu sallayan dünyaca ünlü sporcu, 'CHP'nin Oylarını Bölüyor' düzmece iddilarına da son katıldığı programda verdiği yanıtla adeta son verdi. 'Kazanırsam CHP'ye Döneceğim...'

İŞTE NASUH MAHRUKİ'NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI!

- Türkiye'nin dertleri büyük ama hepsi çözülebilir

- CHP seçmeni, seçime ve sandığa olan güvenini kaybetti 

- Bana inanan ve güvenenlerin oylarını istiyorum. Bu benim demokratik hakkım

- Beklentim Türkiye'de erken seçim olması 

- İmamoğlu, İstanbul'u zorlanmadan alır''  diyerek çarpıcı konu başlıklarıyla Türkiye'nin sorunlarına değinen Mahruki, "Seçilirsem CHP'ye döneceğim" diyerek geleceğe dair olan hedefini de açıklamış oldu.

NASUH MAHRUKİ KİMDİR?

Nasuh Mahruki, adını dağcılık tarihine altın harflerle yazdırmış, başarıları ve cesaretiyle tanınan bir isimdir. İşte bu ünlü dağcının hayatı ve başarıları:

Erken Dönem

Nasuh Mahruki, Şişli Terakki Lisesi'nden mezun olduktan sonra, işletme alanında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu.

Dağcılık Tutkusu

Mahruki'nin dağcılık tutkusu, 1988 yılında Bilkent Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu'na katılmasıyla başladı. Üç yıl boyunca topluluğun başkanlığını yaptı.

Zirvelere Yolculuk

1992-1994 yılları arasında Sovyetler Birliği'nde 7000 metreden yüksek beş dağa tırmanarak Kar Leoparı unvanını aldı. Ardından, 1995 yılında Everest Dağı'na tırmanarak ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcı olarak tarihe geçti.

Yedi Zirveler Projesi

1996 yılında, yedi kıtanın en yüksek dağına tırmanarak Yedi Zirveler projesini tamamlayan 45. sporcu ve en genci oldu. Bu başarı, dağcılık dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Zorlu Tırmanışlar Ve Everest

Oksijen desteksiz olarak Cho Oyu, Lhotse ve K2 gibi zorlu dağları tırmandı. Ayrıca, 15 yıl aradan sonra bir kez daha Everest Dağı'na tırmandı, bu da onun eşsiz bir dağcı olduğunu kanıtladı.

AKUT ve Aile Hayatı

Mahruki, AKUT'un kurucu üyelerinden biridir ve halen AKUT VAKFI'nın yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. Himalayalar'da bir motosiklet yolculuğu sırasında Mine Mahruki ile geleneksel bir düğün töreniyle evlenmiştir.

Nasuh Mahruki, cesareti, kararlılığı ve başarılarıyla sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde bir efsane olarak hatırlanacak bir isimdir.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki