KRİPTO PARA BORSASINDA ASIL KAZANAN AVUKATLAR!

The New York Times gazetesi dev kripto para şirketlerinin iflasının pek dikkat çekmeyen yüzünü inceledi...
Haberin yayılanma tarihi:07 Eylül 2023, Perşembe

Avukatlar, Muhasebeciler, Danışmanlar, Kripto Para Analistleri Ve Diğer Profesyoneller İflas Eden Şirketler Üzerinden 700 Milyon Doları Aşkın Para Kazandı;

Geçen yıl kripto para fiyatlarında yaşanan çöküş, büyük firmaları iflasa sürükledi, hükümet baskısını tetikledi ve milyonlarca deneyimsiz yatırımcının birikimlerini sıfırladı. Ancak şirketlerin zor dönemleri konusunda uzman olan küçük bir grup için kriptonun çökmesi finansal anlamda çok kârlı bir işe dönüştü.

New York Times'ın mahkeme kayıtları üzerinde yaptığı bir analize göre; avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar, kripto para analistleri ve diğer profesyoneller, dijital para borsası FTX de dahil olmak üzere beş büyük kripto firmasının iflaslarından geçen yıldan bu yana 700 milyon dolardan fazla para kazandı. Gelecek  aylarda davalar açıldıkça bu miktarın önemli ölçüde artması muhtemel.

Kripto şirketi Celsius Network geçen yıl iflas başvurusunda bulunduğunda yaklaşık 3 bin dolar kaybeden 19 yaşındaki yatırımcı Daniel Frishberg, ücretlerin “astronomik ve gülünç" olduğunu söyledi ve ekledi: ‘’Her duruşmada, orada bir ordu insan var ve çoğunun orada olması gerekmiyor. Not alan 20 kişiye ihtiyacınız yok."

5 BİN SAYFADAN FAZLA FATURA BEYANI

Times, toplam ücretleri hesaplamak için FTX, Celsius Network, Voyager Digital, BlockFi ve Genesis Global adlı kripto firmalarının iflaslarından elde edilen 5 bin sayfadan fazla fatura beyanını ve diğer mahkeme belgelerini analiz etti. Toplamlar, bir iflas yargıcının resmi olarak onayladığı ücretlerin yanı sıra onay bekleyen ve azaltılabilecek bazı ücretleri de içeriyor.

Beş davanın en büyük kazananları arasında iki büyük hukuk firması yer alıyor. Times'ın analizine göre FTX'in iflasını yöneten Sullivan & Cromwell, 110 milyon dolardan fazla yasal ücret talep etti ve 500 bin dolardan fazla masraf kaydetti. Kirkland & Ellis, kripto iflaslarının üçü üzerindeki çalışmaları için 2,5 milyon dolarlık masrafla birlikte 101 milyon dolar faturalandırdı.

Analize göre, kripto işlemlerini analiz eden özel girişimlerin yanı sıra muhasebeciler, danışmanlar ve yatırım bankacıları da dahil olmak üzere 50'den fazla profesyonel de kâr elde etti.

Patronlardunyası.com

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki