'MAÇI DAHA İLK DEVREDE UNUTTU!'

Cem DİZDAR yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:18 Eylül 2023, Pazartesi

Beşiktaş Maçlarının İlk Yarıları İzleyenlerin Canını Sıkma Pahasına Genelde ‘Kontrol Oyunu’ İle Geçip Gider;

Belki bu maça özgü ‘Yedek kulübesi gücü’nü ikinci devrede kullanmak gibi bir planları da olabilir ama evdeki hesap her zaman çarşıya uymaz! Topla daha çok oynayarak pozisyona girmeden oyunu ilk devre tutmak istedilerse de Trabzon’un 2.01 metrelik ‘Pivot’una bir şeyler yaptıracağı da öngörülebilirdi!

Nihayet formda Enis Bardhi’nin ölçe biçe Paul Onuachu’nun kafasına koyduğu topla skoru buldular. Attığı gollerinden dolayı övgülere boğulan Omar Colley’in bu goldeki savunma davranışı da bir kenara not edilmiştir mutlaka! Skoru ihmal ederek oyun olarak bakıldığında bizler de ülke vasatında bir ilk yarı izlemiş olduk.

İkinci devreye girerken Şenol Güneş’in yapacakları tahmin edilebilirdi. Nenad Bjelica’nın, Abdülkadir Ömür’ü kenara çekip Mahmoud Trezequet’i oyuna göndermesi ise hem ilginç hem rakibin hamlesini erken okuma olarak değerlendirilmeli kanaatimce.

Formaliteye Çevirdi

56’da bu değişikliğin ödülünü alacaklardı ki Trezeguet Beşiktaş kalecisi Mert Günok’a takıldı. Ancak Beşiktaş zafiyetini görmüştü bir kere Bjelica. Orta sahayı eline alan Batista Mendy bir kez daha kaçırdı Trezeguet’yi ve 61. dakikada Edin Visca, maçı oyun olarak değil ama puan açısından formaliteye döndürdü! Maç öncesi Beşiktaş orta sahası için ‘Daha güçlü’ diyenler vardır elbette ancak bu olsa olsa sadece ‘Kağıt üzerinde’ olabilirdi.

Orta sahanın kontrolü özellikle Mendy’de olduğundan Trabzon, pozisyon sayısı az olsa da yüksek verimle oynayarak maçı kazanmayı bildi. Beşiktaş’ın da ilk devreleri boş geçirme nedenlerini ciddi ciddi sorgulaması gerekir. Bu durum, yani tempoyu dolayısıyla yapılacakları ‘Sona saklama’ fikri, doğrudan yeteneğe/ beceriye güvenip fiziksel sorunları ötelemeye yönelik bir çözüm gibi duruyor sanki...

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki