MİLYARLIK TRT ARAZİSİ SATILIYOR MU?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) İstanbul'da bulunan binası 4 yıl önce depreme karşı dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına rağmen bir işlem gerçekleştirilmediği ortaya çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Eylül 2023, Perşembe

TRT Binası Satılıyor Mu?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) İstanbul'da bulunan binası 4 yıl önce depreme karşı dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına rağmen bir işlem gerçekleştirilmediği ortaya çıktı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Deniz Salman, konuya ilişkin konuştu.

"ENDİŞE VERİCİ"

2020’den itibaren boş. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle güçlendirme yapılacağı söylenmişti ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmış değil” dedi. Salman, “Söz konusu bina boşaltılırken Ulus yerleşkesindeki başka binalara ve Ayazağa’daki yeni bir binaya taşındı. Geçtiğimiz haftalarda da Ulus yerleşkesindeki TRT’nin tüm yerli yayın yapan kadrolu çalışanları Nurol Plaza’ya taşındı. Artık bu yerleşkede kadrolu eski TRT çalışanı kalmadı” ifadelerini kullandı. Salman, söz konusu binanın satılacağı iddialarının ise “endişe verici” olduğunu söyledi.

YAPILAŞMAYA AÇILDI

Şu an TRT yayınlarının bir kısmını Ayazağa semtindeki Katarlılara ait Bein Connect stüdyolarında yapılıyor. Ancak kiralamanın ayrıntıları bilinmiyor. Ayrıca binaların boşaltılmasıyla eş zamanlı olarak Çekmeköy’deki askeri bir alan imar değişikliğiyle yapılaşmaya açıldı. Alanda TRT’ye de yer ayrıldı. Söz konusu durum da ilgili binaların satılacağı iddiasını güçlendirdi.

Cumhuriyet

Etiketler: TRT   satmak   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki