'OLUMLU ÖRNEKLER!'

Cem DİZDAR yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Şubat 2022, Pazar

Ülke Futbolu "Bugün"e Takılı Kaldığı İçin "Yarın"a Dair İleri Doğru Küçük Bir Adıma Dahi Cesaret Edemiyor

Ülkenin belini "tecrübe" büküyor da kimse oralı olmuyor. 31.5 yaş ortalamalı Sivas'a karşı 29 yaş ortalamalı Beşiktaş! Isınırken Vida sakatlanıyor! (Oyuncunun ısınırken sakatlanması neyi anlatır acaba?) Sahaya Serdar Saatçı değil de Montero sürülüyor! Buna rağmen 23. dakikadaki Sivas'ın kafa vuruşuyla tamamlanan hücumunda ortalıkta stoper görünmüyor! 26'daki Yatabare kafa vuruşunda ise tercih edilen stoper Montero'nun üzerinden golü yiyor Beşiktaş. Elbette bu gol Serdar Saatçı üzerinden de atılabilirdi. Üzerinde durulması gereken golden çok "yarın"ın inşa edilememe sorunu olmalı.

Genel olarak iki takımın da rakip savunmaya baskı ile başlayıp direkt ya da kurulmuş oyunlarla gol aradığı bir maç izledik.

Alanı ve tüm oyuncuları kullanma konusunda iki takım da ülke vasat düşünüldüğünde olumlu örnekler verdi. Beşiktaş'ın ilk devre başı baskısı Ghezzal’la başlayıp tamamlanan gol sonrası dinip 40'tan sonra yine Umut Meraş/Ghezzal golüyle canlandı. İki gol arası maç Sivas kontrolündeydi. Gollerdeki atan(lar) başarısı kadar savunma zafiyetleri ise dikkat çekiciydi…  

Karşılıklı Arayışlar

İkinci devre de tıpkı ilki gibi oyunda sık sık zaaflardan kaynaklanan "dalgalanmalar" yaşandı. O "dalgaların" ikisinden de karşılıklı iki "görüntü penaltısı" çıktı. Devamı karşılıklı arayışlar ve sonuca dair heyecan içinde geçip, Beşiktaş lehine tamama erdi. 

Maça Dair Bir İki Not… 

Sivas "orta" yapıp durdu (36) maç boyu. Ancak bulduğu gol sayısı bir (1) tehlike sayısı bilemedin üç haydi diyelim dördü aşamadı. Ofans/defans hattında onca mesafe katedip enerjinin bu kadar boşa sarf edilmesi sizce doğru mu? Santrfor aradığı yazılan Beşiktaş'ta gelecek sezon Atiba pozisyonu için kimler düşünülüyor merak ediyorum. 

Ve diyelim Beşiktaş, ligin geri kalanında maçların büyük bölümünü bu kadro ve bu hocayla tıpkı böyle kazanarak tamamladı! Peki yazılıp, söylendiği gibi Beşiktaş gelecek sezona yeni bir hocayla başlamaya kararlı mı?

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki