Quaresma ''Türkiye Ligi Bize Yetmez''

Beşiktaşlı Quaresma, yeni sezonda Devler Ligi’ni gözüne kestirdi. Portekizli futbolcu, “Arena’da şampiyonluk kupasını kaldırmak büyük bir mutluluk. Ancak önümüze bakmalıyız. Yeni sezonda Türkiye Ligi’nin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde gidebildiğimiz yere kadar gitmeliyiz” dedi.
Haberin yayılanma tarihi:21 Mayıs 2016, Cumartesi

BEŞİKTAŞ’IN şampiyonluğunda önemli payı olan Ricardo Quaresma gözünü yeni hedeflere dikti. Ümraniye Tesisleri’nde Star’ın sorularını yanıtlayan Portekizli futbolcu, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmaları gerektiğini dile getirdi. Quaresma “Bu sezon zorlu bir süreçten sonra hedefimize ulaştık. Uzun süre iç saha maçlarımızı başka statlarda oynadıktan sonra şampiyonluk kupasını Vodafone Arena’da kaldırmak gerçekten büyük mutluluk. Ancak önümüze bakmalıyız” dedi.

ÖNCE GRUPTAN ÇIKACAĞIZ

“Futbolda dün yok, yarına bakmak gerek” sözüne inandığını belirten Siyah-Beyazlı yıldız “Bu nedenle zaman  kaybetmeden kendimizi yenilememiz gerek. Süper Lig’de şampiyon olduk tamam ama bu bize yetmez. Gelecek sezon aynı şeyi tekrarlamak başarı olacaktır ancak bu sezonkinin üstüne çıkmak anlamına gelmeyecektir. Artık Şampiyonlar Ligi’ne daha fazla odaklanmalıyız. Önümüzdeki sezonda Türkiye Ligi’nin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde önce gruplardan çıkmak sonrasında da eşleşeceğimiz rakipleri teker teker ele alarak, gidebileceğimiz yere kadar gitmemiz gerek. Bu sezon Avrupa Ligi’nden şanssız şekilde elendik. Gelecek sezon bunu da telafi etmek için daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

EKSTRA İŞLERE DEVAM EDECEĞİM

Bu sezon elde ettikleri şampiyonlukta herkesin büyük katkısı ve payı olduğunu da dile getiren Quaresma, “Kazanmak için ekstra şeyler yapmak gerekiyor. Normal şeyler bazen yeterli olmuyor. Ben de Beşiktaş formasını giydiğim sürece ekstra işler yapmayı sürdürerek, hem takımın başarısına katkı yapmaya hem de bunu ne kadar istediğimi göstermeye devam edeceğim. Bizi her ortamda destekleyen taraftar bunu hakediyor” dedi.

BARCELONA DAHA TEKNİK BEŞİKTAŞ İSE GÜCE DAYALI

BEŞİKTAŞ’TA ikinci dönemini yaşayan Ricardo Quaresma, Siyah-Beyazlı takımı daha önce oynadığı ekiplerle karşılaştırdı. Kartal’ın Portekizli yıldızı  “Futbol yaşamımda Porto ve Sporting Lizbon’un yeri ayrıdır. Beşiktaş ise benim için bir yaşam biçimi. İstanbul ve Beşiktaş ailemiz gibi. Barcelona, Porto, Chelsea ve İnter’de de forma giydim, Ancak Beşiktaş’ta oynamak Barcelona’da oynamaktan çok daha zor. Çünkü İspanya’da teknik, Türkiye’de ise ise fizik güçle mücadele ediliyor” dedi. Beşiktaş’taki iki dönemini de kıyaslayan Quaresma “İlk geldiğimde de Beşiktaş çok büyük takımdı, hala öyle. İki dönemde de iyi futbolcularla oynadım. Beşiktaş var olduğu sürece, oynadığı bütün kulvarlarda kupalara talip olan büyük bir kulüp olacak” diye konuştu.

SİSLİ HAVADAN GELDİM HAYATIMDA GÜNEŞ AÇTI!

QUARESMA Süper Lig’de kazanılan şampiyonluk ve önündeki Euro 2016 mücadelesi öncesi Portekiz basınına bir mektup yazdı. Beşiktaş’a ikinci kez gelişini tasvir ederek söze giren Portekizli yıldız “Porto'dan sisli gri bir havada ayrılmıştım ve İstanbul'a içimdeki kazanma isteğiyle gitmiştim. Beşiktaşlı taraftarların beni havaalanında karşılamalarını asla unutmayacağım. Ayrıca, beni tüm sezon boyunca nasıl desteklediklerini de. Kolay olmadı ama sezonun sonunda en iyi takım kazandı. Beşiktaş'ın ligdeki zaferi tüm takımın bir başarısı. Bu birlikte başaracağımız zaferlerin ilki oldu. Şimdi, Euro 2016 için geri döndüm. Ulusal takıma seçilmek büyük onur. Umarım beklentileri yerine getirebilirim” dedi.

G.SARAY DERBİSİ DÖNÜM NOKTASIYDI

BEŞİKTAŞ’IN şampiyonluğu ile bir rüyasını gerçekleştirdiğini söyleyen Quaresma, 1-0 kazandıkları Galatasaray maçının önemine değindi. Portekizli yıldız “Her maç önemliydi ama Galatasaray derbisi dönüm noktası oldu. Sahaya ya tamam, ya devam için çıktık. Maçı kazanarak hedefimize ulaştık” dedi.

GOMEZ, BEŞİKTAŞ İÇİN BİR AYRICALIK

KARTAL’IN yıldız ismi Quaresma, gol kralı olan takım arkadaşı Mario Gomez’i övdü. Deneyimli oyuncu “Gomez, Beşiktaş için bir ayrıcalık. Biz komple bir takımız ama Gomez’in yeri ayrı. Ona top geldiğinde herkesin içine şimdi gol atacak diye bir his doğuyor. Top ayağıma geldiğimde rakip ceza saha içinde onun nerede durduğunu biliyorum. O da benim nereye orta yapacağımı biliyor. Şampiyonlukta Gomez’in katkısı inkar edilemez” dedi.

TRİVELA BİR TARZ

TRİBÜNLERİ yaptığı trivela hareketi ile coşturan Quaresma, bunu bir tarz olarak benimsediğini söyledi. 11 yaşından beni trivela, rabona, vücut çalımı ve topu yönlendirme konusunda kendisini geliştirdiğini belirten Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı “Her maçta trivela yapmak hoşuma gidiyor. Bu hareket adeta benimle özdeşleşti. Futbola renk katıyorum. Zaten futbol bir güzellik değil mi? Bu hareketi yapmak rakipleri aşağılamak anlamına gelmemeli. Dalga geçmek değil, futbolun ruhuna ruh katmak önemli ” diye konuştu.

Star

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki