Sol Çizgideki Anka Kuşu

İki kez yaşadığı sol çapraz bağ kopması ardından “Tam iyileştim” derken peşi sıra gelen menisküs yırtığı da onu yıldırmadı.
Haberin yayılanma tarihi:20 Aralık 2015, Pazar

Sürekli çalışan Beşiktaşlı oyuncu, Slaven Bilic’in kendisini tercih etmemesiyle “Artık tamam” deme noktasındayken azmi, çalışkanlığı ve Şenol Güneş’in verdiği özgüvenle ‘küllerinden doğdu’...

BEŞİKTAŞ’a büyük umutlarla 26 Haziran 2009’da Gaziantepspor’dan geldi. Kendisi için ödenen 7.8 milyon dolar nedeniyle performansı hep sorgulandı. Genç yaşında karşılaştığı bu baskılar yetmezmiş gibi ardından da bitmek bilmeyen bir sakatlık süreci başladı. Tam ‘Her şeyi atlattım’ derken ‘Artık yeniden formama kavuşacağım’ düye düşünrken bu kez de karşısında Beşiktaş’ın Hırvat çalıştırıcısı Slaven Bilic çıktı.

VAZGEÇMEK ONUN KİTABINDA YOK

Sağlam olmasına karşın Hırvat hocanın tercihi hep Ramon Motta’dan yana oldu. Ama İsmail Köybaşı hiç vazgeçmedi. Ve sonunda bu sezon adeta küllerinden doğan İsmail gerçeği...

1- BU SAKATLIĞI ATLATABİLİR MİYİM?

İSMAİL, 29 Mayıs 2012’de Türkiye-Bulgaristan maçında sol çapraz bağları koptu. Beşiktaş’ın sol beki, çabuk iyileşmek için Fulya Acıbadem Hastanesi yakınında ev bile kiraladı.

O dönem morali çok bozulan genç oyuncu, çevresindekilere sık sık, “Bu sakatlığı atlatabilir miyim” sorusunu soruyordu. Karamsardı...

2- YILMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM

YAZIN çok çalışan İsmail, yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyordu. Toplu idmanlara başladı. Ancak 18 Kasım’daki idmanda Veli ile girdiği mücadelede yine sol çapraz bağları koptu. İsmail, 5 Aralık’ta Münih’te ameliyat oldu. Aynı sakatlığı yaşamak onu ‘pes etme noktasına’ getirdi. Ama yılmadan mücadele etti.

3- SLAVEN BILIC’İN TERCİHİ MOTTA OLDU

2012-13 sezonunda hiç oynayamadı. 2013-14 sezonunda Slaven Bilic, sağlam da olsa birçok maçta İsmail’in yerine Motta’yı tercih etti.

İsmail, bu 2 sezonda sadece 33 maçta forma giydi. Bu 33 maçın sadece 11’inde 90 dakika oynadı. 2014-15’te menüsküs yırtığı yaşayınca yine sahalardan uzak kaldı.

4- SONUNDA GÜNEŞ ONA DA DOĞDU!

ŞENOL Güneş, takımın başına geçince İsmail Köybaşı’ya yeni bir umut doğdu. Herkes 1 saat çalışırken o 2 saat çalışmaya başladı. Güneş, onunla sürekli özel görüşmeler yaptı. Belki Şenol Güneş onu sezonun hemen başında Tosic’e tercih etseydi, şimdiki formuna ulaşamadan tökezleyebilirdi.

5- ÇOK DUYGUSAL BİR YAPISI VAR

İSMAİL, yaşadığı sakatlıklarda büyük duygusal çöküşlerin eşiğinden döndü. Çok hassas ve duygusal bir yapıya sahip. Bu sebeple hata yaptığında, taraftar tepkisinde veya bir maçta 10-15 dakika oynadığında aşırı üzülebiliyor. En dikkat çeken özelliği ise arkadaşları, taraftar ve çevresine olan saygısı.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki