TFF BAŞKANLIK KULÜSLERİ!

Tolga ŞARDAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:12 Ocak 2024, Cuma

YENİ TFF BAŞKANI KİM OLACAK?

Suudi Arabistan'daki kupa krizinin spor camiasındaki yankıları devam ediyor. Sular henüz durulmamış görülüyor. Tartışmalı isim olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na getirilen Mehmet Büyükekşi'nin Riyad faciasından sonra biletinin kesildiğini Bağdat'taki sağır sultan duydu. Futbol camiasında hemen her gün "bugün istifa etti, ediyor" bilgileri dolaşmasına rağmen, TFF Başkanı henüz koltuğunda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu bekleyen ancak henüz olumlu yanıt alamayan Büyükekşi'nin, Erdoğan ile görüşmeden görevi bırakmayacağı bilgileri yakın zamanda kamuoyuna yansıdı.

Her ne kadar futbol camiası İstanbul'dan idare ediliyor gibi gözükse de, son kararların verildiği yerin Ankara olması sebebiyle başkent kulisleri de son günlerde fazlasıyla hareketli, bu konuda. Artık hemen herkesin bildiği üzere, Türk futbolunda oyunu kuran bir yapı var. Göksel Gümüşdağ, Mehmet Baykan ve Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Gaziantepli Kalyoncu Ailesi bu yapının önce gelenlerinden. Zaten kendilerinin de bu durumun aksine söylemleri yok.

İlk kez Büyüteç okurlarının haberdar olduğu "kullandığı telefonda Bylock ortaya çıkması" nedeniyle FETÖ soruşturması geçiren ancak her nasılsa "takipsizlik" alan Büyükekşi'yi sisteme sokan bu grubun, Büyükekşi sonrasını da hesap ederek B planı hazırlığına girdiği Ankara kulislerine yansıdı bir süredir.

Yeri gelmişken, Büyükekşi'nin mevcut yönetiminde yedek yönetim kurulu üyesi konumda görev yapan Süleyman Kocasert'in Haziran 2017'de Denizli'de yürütülen FETÖ / iş adamları soruşturmasında gözaltına alındığı ve sonrasında serbest bırakıldığını hatırlatayım.

Devam edeyim; Ankara'daki son kulis bilgilerine göre, futbol yönetiminde oyun kuran grubun TFF Başkanlığı için yeni adayı Haluk Kalyoncu.

Kalyoncu, bilindiği üzere Kalyoncu Ailesi'nin oğlu ve iş insanı Yıldırım Demirören'in de damadı.

Genç iş insanı Kalyoncu, kısa süre önce Beşiktaş'ın yönetimine girmek için de çalışma yürüttü ancak başarılı olamadı. Futbolun içinde olmak istediği bilinen Haluk Kalyoncu'nun ismine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bakacağı henüz bilinmiyor. Öğrendiğim kadarıyla çok sıcak bir temas kurulmuş değil. Bu arada, oyun kurucu yapının dışında kalan başka bir grubun da Cemil Kazancı üzerinde yoğunlaştığı bilgisi mevcut. Yakın zamanda yeni gelişmeler yaşanacak, sonuçlarını göreceğiz.

T24

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki