TFF'NİN 'CUMHURİYETİN 100. YILINDA SÜPER KUPA FİNALİ SUUDİ ARABİSTAN'DA OYNANACAK KARARINA TEPKİ YAĞDI!

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa'nın 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurdu...
Haberin yayılanma tarihi:21 Ekim 2023, Cumartesi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Gelen Bu Karar Sosyal Medyada Tepki Çekti;

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa'nın 30 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacağını bildirdi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

TFF'nin bu kararının Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına 'denk gelmesi' tepki çekti. Sosyal medyada yüzlerce kullanıcı, TFF'nin Süper Kupa kararını protesto etti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİM?

Peki Mehmet Büyükekşi kimdi? 2008-2018 yıları arasında 10 yıl boyunca Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı yapan Mehmet Büyükekşi, 'FETÖ'nün patron yapılanması olan kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile de uzun yıllar dirsek temasındaydı.

KARDEŞ BÜYÜKEKŞİ KİM?

Mehmet Büyükekşi FLO'yu da bünyesinde bulunduran Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Şirketin ortakları arasında yer alan bir isim ise dikkat çekici: Aykut Büyükekşi... 

Mehmet Büyükekşi'nin kardeşi Aykut Büyükekşi hakkında ise ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak’ suçundan 2020 yılında dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aykut Büyükekşi'nin örgütün kontrolünde kurulduğu ve yönetildiği tespit edilerek KHK ile kapatılan İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (İHSANDER) kurucularından olduğu, derneğin 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısına yönetim kurulu başkanı olarak katıldığı ve derneğin Genel Kurul Sonuç Bildirimi'ni 19 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Valiliği'ne teslim ettiği kaydedildi. 

'ŞİRKETİ TEMSİLEN'

İddianamede, Aykut Büyükekşi ile ilgili ihbarda bulunan bir şahıs, Aykut Büyükekşi'nin 'FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden ve örgütün de gizli kasası olduğunu öne sürdü. 

Şahıs ayrıca, 'FETÖ'nün yönlendirdiği kişi, kurum ya da kuruluşlara zekat olarak ayakkabı gönderdiğini, TUSKON'un her toplantısına şirketi temsilen katıldıklarını, TUSKON'dan heyetlerin de kendilerine geldiğini ifade etti.

DUYDUK MU?

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki