TOSUN PAŞA KARMAŞASI!

Beşiktaş'ta yönetim, golcü oyuncu Cenk Tosun'u bırakma konusunda kararsız...
Haberin yayılanma tarihi:07 Mart 2023, Salı

Siyah-Beyazlılar ABD'den Üç Senelik Teklif Alan Milli Futbolcunun Ayrılığına Şartlı Onay Verecek;

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendiren Siyah-Beyazlılar, bir yandan da gelecek sezonun kadro planlamasını yapıyor. Güneş'in gelmesiyle birlikte performansında yükselişe geçen Cenk'le ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Beşiktaş yönetimi, Güneş'in raporu doğrultusunda milli oyuncu ile yeni sözleşme planlarken, Cenk Tosun'a ABD'den gelen cazip teklif sonrası bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesine karar verildi.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Beşiktaş'ın başarılı golcüsü Cenk Tosun'a, MLS ekiplerinden Chicago Fire transfer teklifinde bulundu. ABD ekibinin, Cenk'e toplam 9 Milyon Dolar ücret karşılığında 3 yıllık sözleşme teklif ettiği iddia edildi. Amerika ekibinin bu teklifinin yıllık 2.5 Milyon Dolar garanti ücretin yanı sıra 500 bin dolar da bonus ödemelerini içerdiği öğrenildi. 31 yaşındaki futbolcunun Siyah-Beyazlılar ile sözleşmesi sezon sonu tamamlanırken; Chicago Fire transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş'a bonservis bedeli de ödeyecek.

2-3 MİLYON DOLAR

Yönetim, menajerler aracılığıyla gelen bu teklifin ardından teknik heyetten yeni bir rapor daha talep etti.Teknik patron Şenol Güneş'in bırakmaya pek istekli olmadığını belirtmesine rağmen, resmi teklifin her iki tarafın da memnun kalacak düzeyde olması durumunda, Cenk'in gitmesine izin verilecek. Siyah-Beyazlıların, Cenk için yapılacak teklifin 2-3 Milyon dolar seviyesinde olması durumunda, oyuncu da gitmek istediğini söylerse milli forvet ile sezon sonu gelmeden yollarını ayıracak. Bu sezon 24 maçta görev alan milli golcü, 12 kez fileleri sarsarken 2 de asiste yaptı ve 14 gole katkı sağladı.

GÜNEŞ: ''KALSIN İSTERİM''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-1'lik Ankaragücü galibiyetinin ardından Cenk Tosun'un durumuyla ilgili şöyle konuştu: "Kendisi kalmak istiyorsa kulüp tutmak ister. Gidecek kalacak demeyi doğru bulmam. Bana sorarsanız kalmalı, gitmesini istemem. Ama gitmek isteyene de 'dur' demem. Wout Weghorst'ta olduğu gibi."

DÜNYALARI KAÇIRDI

Cenk Tosun, Ankaragücü karşısında Vincent Aboubakar'la birlikte takımının gol umudu olarak sahaya çıktı. 84 dakika sahada kalan Cenk Tosun, birçok net pozisyon yakalamasına rağmen skor üretemedi. Rakip kaleyi 4'ü isabetli olmak üzere 5 kez yoklayan Tosun Paşa, Ankaragücü kalecisi Gökhan Akkan'ı geçemedi.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki