Italiano İşler İyi Gitmezken Çare Üretemiyor, Dün  Değişiklikleri Geç Yaptı Ve İkinci Yarıda Takımı Oyundan Düşmüşken Müdahale Edemedi;
BJK bugüne dek Süper Lig’de 3 şehir deplasmanına gitti. 3’ünde de kayıp. Bunun nedenlerinden ilki rakipler evlerinde daha agresif ve sert oynuyor. Beşiktaş buna aynı sertlikte cevap veremiyor.
İkincisi: Vincenzo İtaliano’nun ön alan presiyle 1’e 1 baskı yaptığı oyun anlayışı deplasmanlarda iç sahadaki kadar işlemiyor. Beşiktaş iç sahadaki yüksek yoğunlukta bir baskıyı asla yapamıyor. Ayrıca kendi yarı sahasında bekleyen rakipler pres bu kadar yoğun olmadığı için 2 pas yapıp siyah beyazlıların arkada bıraktığı geniş alanları kullanıyor ve pozisyonlara giriyor.
İTALİANO, REİS’IN TUZAĞINA DÜŞTÜ
Emirhan ve Agbadou iyi birer savunmacı olabilirler ancak geniş alan için uygun stoperler mi? Bu da tartışılır. Beşiktaş dün 2 gol yedi ancak Nübel’in 3-4 tane gollük kurtarışları var. Hepsi de kontratak ile gelen pozisyonlar. Vincenzo İtaliano açıkçası Thomas Reis’ın tuzağına düştü. Topu Beşiktaş’a bırakıp kendi yarı sahasında savunma yaptı ve bulduğu alanları kullandı.
Evet, kabul edelim ki dün özellikle ilk yarı kaleci Onana müthiş kurtarışlarıyla takımını ayakta tuttu. Hücumda da Salah gibi müthiş oyun zekasına sahip bir süper yıldız var. Dün Aral ve Muci de iyi oynadı. Beşiktaş’ta ise Vlahovic çok etkisizdi ve maç boyunca stoperlerin arasında kayboldu. Zaman zaman Trossard ve Olaitan etkili olmaya çalıştılar.
BEŞiKTAŞ AVRUPA İLE LİG ARASINDAKİ DENGEYİ BULMALI
Dün daha akılcı oynayan Trabzonspor kazandı. Beşiktaş ve Vincenzo İtaliano, güçlerinin büyük bölümünü UEFA Avrupa Ligi’nde sarfedip, Süper Lig’e dönüşlerde bu şekilde sorun yaşamaya devam ederse yarıştan kopar.
Tüm takımların rotasyonlu kadrolarla çıkıp fazla enerji harcamaya gerek görmediği UEFA Avrupa Ligi gruplarına gereğinden fazla değer vermek anlamsız. Beşiktaş teknik ekibinin bu dengeyi bulması şart. Ayrıca İtaliano işler iyi gitmezken çare üretemiyor. Dün de değişiklikleri geç yaptı ve ikinci yarıda takımı oyundan düşmüşken müdahale edemedi.
Hürriyet