Turgay Demir ''Senkron Tutmuyor''

Beşiktaş garipleşti! Ligin başından bu yana oynadığı futbolu oynuyor, her maç yeteri kadar pozisyona giriyor ama ihtiyacı olan golleri atamıyor.
Haberin yayılanma tarihi:04 Mart 2016, Cuma

Fenerbahçe derbisinde rakibe verdiği toplam pozisyon (goller dahil) dört, yakaladığı gol pozisyonu sayısı yedi, ama tabelaya bakıyorsunuz mağlubiyet var.

Geçiyoruz Konya maçına, ilk dakikalardan itibaren baskı kuran, rakip kale önünden ayrılmayan ve dahası ikinci yarının da büyük bölümünde bu görüntüyü sürdüren Beşiktaş, bir tek gol dahi atamıyor.

Bir bakıyorsunuz ayaklar kayıyor, ortalar yanlış yerlere gidiyor ya da Alman Panzeri Gomez yanlış yerde bekliyor!

Senkron tutmuyor vesselam… Beşiktaş Kupa'dan elendi ama bu asla kötü futbolla olmadı... Maç boyu kanatlardan yüklendiler, olmadı göbekten delmeyi denediler, fırsat buldukça şut denemesi yaptılar ama olmayınca olmuyor…

Akıllı strateji uyguladılar

Neden! Nedeni şu, Konyaspor ilk maçtaki skor avantajını korumak için akıllı bir strateji üretti. Kendi sahalarına kapandılar ve o bölgeyi inanılmaz iyi parsellerdiler.
Gole ihtiyaçları yoktu ama fırsat buldukları anda atabilecek kapasiteleri vardı. Beşiktaş değil Barcelona olsa kale önüne 10 kişiyle yığılan bir takıma gol atmakta zorlanır.

Sonucunda tüm çabaların yetersiz kaldığı durumlar var. Ne kadar iyi takım olursanız olur, kapanan bir rakibe karşı kanatları kullanır, bireysel yeteneklerinizle adam eksilterek yüklenir, olmadı duran toplarla sonuç almayı denersiniz. Bunların hepsi belli oranda etkili olur, bir de rakibinizin hata yapması gerekir ki siz istediğinizi alasınız.

Dün Torku Konyaspor takım halinde çok iyi kapandı, neredeyse hatasız oynadılar, turu geçmeyi de hak ettiler. Kutlamak gerek.

Herkesin kafasında bir Boyko sorusu var? Zamanında "Tolga yeter başka bir kaleci de gelip ağzıyla kuş tutacak değil!" diyerek kaleci transferine karşı çıkmıştım.
Şimdi de Boyko'yu eleştirenlere karşı çıkıyorum; kaleci için oynamak çok önemlidir, yedekten gelip dört dörtlük performans sergilemek zordur.
Boyko da şu günlerde bunu yaşıyor.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki