UTKU VARSA PENALTIDAN KORKMA!

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Konyaspor ile karşılaştı...
Haberin yayılanma tarihi:12 Şubat 2021, Cuma

Penaltılara giden mücadeleye Siyah - Beyazlıların file bekçisi Utku Yuvakuran'ın kurtarışı damga vurdu.

Normal süresi Oğuzhan Özyakup ve Abdülkadir'in karşılıklı golleriyle 1-1 biten ve uzatmalarda da eşitliğin bozulmadığı kupa çeyrek finalinde kaderi kaleciler belirledi. Beşiktaş'ın 24 yaşındaki eldiveni Utku da Konya'nın kalecisi Eray da birer penaltıyı çıkarttı. Ancak gülen Beşiktaş oldu. Utku her ne kadar doğrudan bir penaltı çıkarsa da genel olarak doğru köşeleri tahmin etmesiyle de dikkat çekti. 2016 yılında Beylerbeyi'nden transfer edilen Utku, penaltı kurtarışlarıyla tanınıyordu. Utku, Beylerbeyi'nde kalesindeki 9 penaltıdan 8'ini kurtarmış bir genç kaleci olarak Beşiktaş'a transfer oldu.

Sözleşmesi Sezon Sonu Bitiyor

Utku 4 Eylül 2020'de oynanan özel turnuvada Beşiktaş, Antalyaspor'u 3-0 yenerken Utku, Fredy'nin penaltısını çıkarmıştı. Buna karşın, Süper Lig'deki Aytemiz Alanyaspor ve Fenerbahçe derbisinde rakiplerin penaltısına mani olamamıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe'de futbol oyanayan ve milli formayı da uzun yıllar taşıyan Semih Yuvakuran'ın oğlu olan Utku Yuvakuran, 2016 yılında Beşiktaş'a transfer oldu.

Yuvakuran, Süper Lig, Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 19 maça çıktı.

Yuvakuran, bu sezon Beşiktaş'ın 15 yıl sonra Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği tarihi maçta da kaleyi korumuştu.Utku Yuvakuran'ın sözleşmesi 31 Mayıs itibarıyla sona eriyor.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki