BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ DOĞRU OLANI YAPTI!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:03 Nisan 2020, Cuma

#EVDEKAL

İnsanların ölmemek için evden çık(A)madığı, olağan dışı bir süreçten geçiyor Dünya. Ya birlik beraberlik içerisinde bu sınavı verecek, yada çok büyük kayıplar verecek İnsanlık…

BEŞİKTAŞ Kulübünün Cumhurbaşkanı Tayyip ERDOĞAN’ın başlattığı bağış kampanyası için 1 MİLYON 903 Bin TL ile destek olması, tartışmaları da beraberinde getirdi. En büyük fikir ayrılığı ‘Kulüp kasası tam takırken, Beşiktaş nasıl böyle böyle bir yardımda bulunabilir?’ üzerineydi.

YÖNETİCİ ve SPORCULAR OMUZ-OMUZA

Sordum, soruşturdum. Özellikle altını çizmek istediğim konu, bu kampanya da bağışlanan paradan kulüp kasasından 1 delikli kuruş dahi çıkmadığı. Başkan ve yönetim kurulu kendi ceplerinden topladığı paralara bir destekte futbolculardan gelince, BJK’nın kuruluş tarihine atfen 1 Milyon 903 Bin TL toplanarak kamuoyunda gerekli duyuru yapıldı.

PERSONEL MAAŞ ALAMAZKEN…

Bir diğer eleştiri konusu da; ‘Aylardır BJK personeli maaş alamazken, böyle bir para aktarımına gerek var mıydı’ üzerine. Öncelikle Spor-Siyasete,  Siyaset-Spora karıştırılmasın masalını tamamen unutun. Eğer BEŞİKTAŞ gibi dev bir kurumun dümenindeyseniz, siyasetinde tam göbeğindesiniz demektir.

Dilerseniz BJK-DEVLET İlişkilerine Şöyle Bir Göz Atalım;

-BJK’nın Ödenmemiş Vergi, Kdv, Sgk,Vs… Borcu Var Mı? (VAR!)

-Kulübün, Devlet Bankalarına Borcu Var mı? (VAR!)

-Şu Virüs Melanetinin Ardından, Ayağa Kalkmak İçin Devlet Desteğine İhtiyaç Var Mı? (VAR)

O zaman Beşiktaş yönetimi olarak, Devletle iyi geçineceksin arkadaş. (NOKTA.)

Burada bence sorgulanması gereken, bu durumun personele iyi anlatılıp anlatılmadığı ile ilgili.

Eğer mümkünse, gönüllerini almak açısından derhal yönetim (en az 1-2 maaş) yine aralarında para toplayarak çalışanlara dağıtıp ADİL bir resme imza atıla bilinir. Bjk’nın bağışladığı ve tüm Ülke halkı için birçok kurum ve kişiden toplanan paraların, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ise kesinlikle Beşiktaş camiasının meselesi değil. Burada yetkilendirilen insanların vicdan ve insanlığına kaldık. Belki ‘Gezi Parkı’ olaylarından bu yana, Devlet erkânı ile aramız bozuk olabilir ama çok şükür kanımız bozuk değil. Halka bir yardım çağrısı varsa, Halkın takımı Beşiktaş’ta üzerine düşeni yapmalıydı ve yaptı da.     

Yoksa Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve daha birçok kulübün bağışta bulunduğu bu kampanya da BJK’nın hiçbir şey yapmıyor olması düşünülemezdi bile. Bence, İdareciler yapması gerekeni ziyadesi ile yaptı. Bu kriz günlerinde ‘Fırtına Ekip Rüzgâr Biçmenin’ camiaya tek bir faydası yok. Siyaseti kendine ortak edip yolunu bulanlara inat, 1 telefonla da olsa siyaset sahnesinde gereğini yapmak daha evladır!..

Hak Edene Saygılarımla
Hakan ÖNCÜL

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki