BEŞİKTAŞ'IN ÇÖKÜŞÜNÜ HAZIRLAYAN KURULLAR YA GİDECEK YA GİDECEK!

Yapılan son seçimde BJK Disiplin Kurulu seçiminin iptal edilmesi için dava açan Divan Kurulu Başkan adaylarından Haluk KARAKURT, verdiği mücadeleyi sonuna kadar götürmekte kararlı…
Haberin yayılanma tarihi:13 Ekim 2020, Salı

'BEŞİKTAŞ'IN KURULLARI BAĞIMSIZ DEĞİLDİR'

7 Ekimde yapılan son duruşmada Disiplin kuruluna verdiği evrakların ‘Sümen Altı’ edildiğinin altını çizen Karakurt ‘Yönetimlerin Denetim, Disiplin, Sicil ve hatta Divan Başkanlarının seçilmesini sağlama gayretleri; Yasama Yürütme ve Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı bir yapının oluşmasını sağlamış ve keyfi uygulamalar bu gün geldiğimiz kötü günleri doğurmuştur.’ ifadelerini kullandı.

DAVANIN GÖRÜLMESİNE 20 KASIM’DA DEVAM EDİLECEK

Beşiktaş Kulübü avukatlarının ‘İstanbul gibi bir metropol de 60 gün içerisinde incelenmesinin mümkün olmadığı…’ gibi komik savunmalar yaptığı dava 20 Kasım 2020 Saat:11.30’a ertelendi.

İŞTE HALUK KARAKURT’UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI 

‘’2016.yılı temmuz ayında yapılması gerekirken mayıs ayında yapılan Divan başkanlık seçiminin iptali için verdiğim dilekçe şayet disiplin kurulu tarafından işleme alınsaydı Divan Başkanı Yalçın Karadeniz görevinde kalır ve tüzüğün 65.maxdesine göre aldığı seçim tarihi ile ilgili karar iptal edilirdi.’’
‘’Disiplin kurulu müracaatımı sümen altı ettiği için mahkemeye gidilmiş ve Yalçın Karadeniz Divan kurul başkanlığından alınmıştır. İç denetimi uygulamaya almayan disiplin kurulu başkan ve üyeleri tekrar organlara seçilemezler kaydı olmasına rağmen Divan başkanlık kurulu yaptığım yazılı müracaatta " aday olmalarına engel bir durum yok" şeklinde cevap vererek skandala imza atmışlardır. 20 Kasım ayında yapılacak duruşmada disiplin kurul seçimine İptal kararı çıkarsa ne cevap verirler şimdiden merak ediyorum ‘’dedi.

BELGELER;

YAVUZ ÖZEREN’İN NEDEN ADAY OLAMAYACAĞINI YENİDEN HATIRLATALIM

28 Mayıs 2016 Günü, Bjk Olağan seçimleri gerçekleştirildi.  Başkan adaylarından emekli Binbaşı Haluk KARAKURT, yapılan Kongrenin iptali için 1 Haziran 2016 tarihinde Yönetim Kuruluna, 2 Haziran tarihinde de hızlı tebligat yolu ile BK Disiplin kuruluna başvuruda bulundu. Disiplin kurulu 15 Haziran tarihli Noter kanallı şikâyetini 17 Haziranda tebellüğ etti. Konuyu 60 gün içerisinde yani en geç 16 Ağustos’ta bitirmesi gerekiyordu.  30 günlük ek süre dahi verilmiş olsa, soruşturma 15 Eylül tarihinde neticelenmesi gerekiyordu.

BJK ANAYASASI NET ÖZEREN ADAY OLAMAZ

Kovuşturma Süreci ve Sonuçları Madde 48.

Disiplin Kurulu kendisine intikal eden bir şikâyet başvurusunu en geç 15 (on beş) gün içinde soruşturmaya başlar. Varsa tanıkları dinleyerek taraflardan veya kulüp organlarından talep ettiği bilgi ve belgeleri inceleyerek en geç 60 (altmış) gün içinde soruşturmayı tamamlar ve kararını açıklar. Gerekli olduğu takdirde bir kereye mahsus olmak üzere Disiplin Kurulu Başkanı’nın yazılı başvurusu üzerine Yönetim Kurulu tarafında 30 (otuz) günlük ek süre verilir. Normal süre veya ek süre içinde soruşturmayı tamamlayıp kararını açıklamayan Disiplin Kurulu Başkan ve üyeleri bir sonraki dönemde kulüp organlarına aday olamazlar.

DUYDUK MU?
ÖZEL HABER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki