''BIRAKMAM SENİ'' KRİPTO PARA! (1.Bölüm)

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:06 Eylül 2021, Pazartesi

FİLLER TEPİŞİR ÇİMENLER EZİLİR

Uzun zamandır Kripto (Şifreli Para) ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Her defasında en büyük endişemin emekçi ve kısıtlı birikimleri olan insanların, zarara uğramaları olduğunun altını çiziyorum. Çok net olan tek bir gerçek var ki; O’ da ‘OYUN KURUCULAR’ tepişecek, arada ÇİMLER ezilecek!!! BJK’nın’da yakın zamanda, kimselere NE OLDUĞUNU ANLAT(A)MADIĞI Dijital Para projesini hayata geçireceğini biliyoruz. Tepişen FİLLERE!!! inat, insanlara ÇİM!!! muamelesi yapılmaması adına, konuyu birkaç bölümlük yazı dizisi olarak ve teknik anlamda ele almak istedim. Yazının finalini, ÇİM ve FİLLERİN detaylı tarifi ile yapacağım.

Türkiye Ve Beşiktaş Dijital Paraya Geçmeli Midir?

Kripto Para ile Bitkoin genelde karıştırılmaktadır. Aslında Bitkoin Kripto Para yada diğer ismiyle Dijital Para birimlerinden bir tanesidir. Bugün dünyada 5 Binin üzerinde kripto para çeşidi mevcut ve dijital para piyasası da 800 MİLYAR DOLAR işlem hacmine ulaşmış durumdadır. Kripto Para birimlerinin Faydaları Olduğu Gibi Sorunlarda Yaratmakta İlk bakışta kâğıt parayı ortadan kaldırmak, çevrecilik anlayışı ile uyuşuyor gibi görünebilir. Ancak, sadece Bitkoin’in 1 yılda kullandığı elektrik Cambridge Üniversitesi Bitkoin Elektrik Tüketim Endeksi Tahmini hesaplarına göre 121,36 TWh (terawat/saat) e denk gelmektedir. Türkiye’nin 2021 yılında toplam elektrik tüketimi 291 TWh dir. Bir başka açıdan bakarsak Sadece Bitkoin Ülkemin yıllık elektrik ihtiyacının yarısı kadar elektrik tüketmektedir.

Hükümetler ‘Şifreli Parayı’ Destekleyemez

Burada asıl tartışılan konu paranın dijitalleştirilmesinden çok kullanılan para biriminin bir yatırım olarak görülüp görülmemesidir. Yatırım olarak görülen bir para birimini, hükümetlerin desteklemesi çok mantıklı değildir. Çünkü bu para birimleri manipülasyonlara açık, iniş-çıkışlara (volatilite) son derece açıktır.

Elon Mask-Tesla ve Manipülasyon!

Bir Örnek Verecek Olursak; Dünyanın en büyük zenginlerinden birisi olarak bilinen Elon Musk Bitkoin’e yatırım yapacağım diyerek Şirketi Tesla, Şubat ayında 1,5 MİLYAR DOLARLIK Bitcoin aldığını açıklamış ve bu da kripto para biriminin fiyatında büyük artışa yol açmıştı. Hemen arkasından ise attığı Tweet'lerle değerini %9 lara varan oranlarda düşürmüştü Tesla Firmasını kullanarak Elon Musk’ın yaptığı tüm Dünya Sermaye Piyasalarında Bizim Sermaye Piyasası Kanununda Manipülasyon olarak tanımlanmaktadır. Gerek para ve gerekse hapis cezaları gerektiren bir suçtur. Ancak Bitkoin Elsalvador dışında hiçbir ülke tarafından yasal olarak tanınmadığı için (bitkoin sermaye piyasaları izni alarak kurulmuş bir şirket değildir) dijital para platformundaki bu tür hareketler yasal zemindeki boşluklardan yararlanmaktadır.

Hak Edene Saygılarımla.

2.BÖLÜM

-Sahibi, Adresi, Yasal Yükümlülüğü Belirsiz Para!

-Dünya Ekonomik Forumuna Göre Maalesef Türkiye Yüzde 16 İle Dünyada 4’ncü Avrupa’da İlk Sırada!!!

-Digital Para Sistemi Zaten Var Suiistimale Çok Açık Sistem! 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki