Bu Takımda Yetenek Yok!

Ali ECE yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:16 Ocak 2020, Perşembe

Guilherme işi de suya düştükten sonra, Beşiktaş’ın tek çıkış yolu eldeki oyuncuların performanslarını yukarı çekmekten geçiyor.

Lakin bu ne kadar mümkün, daha ilk maçtan sinyaller hiç olumlu değil. Solak Rebocho’nun sağ bek oynatılmak zorunda kalınması zaten mevcut kadronun limitlerini gösteriyor: Beşiktaş daha önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Arsenal karşısında solak İsmail Köybaşı’nı sağ bek oynatmak zorunda kalmıştı yani film adeta başa sardı.

İkinci gol, tam da sol ayağı dominant oyuncuyu sağ bek oynatma zorunluluğunun sonucu:

O pozisyonda sağ ayağı dominant orijinal bir sağ bek olsaydı, solunu değil sağını uzatır ve o ortayı o kadar rahat yaptırtmazdı. İlk iki golde tabii Karius da zahmet olmayacaksa daha iyisini yapmalıydı ancak kendisi dün gece “İşim çok sıkıcı, bitse de gitsek” kayıtsızlığında takıldı!

Asıl Sorun Yeteneksizlik!

İlk golde Necip de tereddüt etmek yerine zıplayıp darbeli vurarak topu uzaklaştırmayı deneyebilirdi. Rebocho tipi sol ayaklı sağ bek ender görülen bir şey ama sol ayaklı sağ ön oyuncuları oldukça yaygın. Lakin 20. dakikada solak Diaby o açıdan neden sağıyla vurdu, illa sağıyla vuracaksa ofansif roldeki bir oyuncu nasıl bu kadar kötü vurabilir?

Benzeri çelişki 25’te Umut’un içeriye çevirdiği topta vuramayan Oğuzhan için de geçerli!

Bu tip pozisyonları say say bitmez! Özetle dün gece Beşiktaş forması giyen oyuncular içinde Caner ve N’Koudou hariç yetenek ve mücadeleyi Beşiktaş’ta oynamanın gerektirdiği kalitede harmanlayan başka oyuncu yoktu. Asıl büyük sorun bu!

Fanatik

Etiketler: Ali Ece   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki