'KRİPTO PARADA KONTROL MAALESEF BEŞİKTAŞ'IN ELİNDE OLMAYACAK!'

Beşiktaşlılığı ile bilinen, Girişimci ve Kripto Para uzmanı Batuhan EKŞİOĞLU röportajının 2. bölümü...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ağustos 2021, Salı

Sizin Bu Projeyi ‘Beşiktaş Kulübünün Kendisi Yapmalı Düşünceniz Var.’ Biraz Anlatırmısınız? Bu Düşüncelerinizi Yöneticilerle Paylaştınız Ve Aradınız Mı

Şuan baktığımızda teklif verenler arasında Bitci firmasının (Bitcichain) öne çıktığını görüyorum. Bitci'nin blockchain, mutabakat yapısı özel bir ağ olarak çalışmakta. Şirketler için tasarlanmış bir kurgu var. Daha açık tabirle, bana güvenli gelmiyor. Teknik olarak daha detaya girmek istemiyorum ama Etherium, Binance veya Avalanche Blok zincirleri altında İş kanıtı mutabakat yapısıyla, daha güvenilir bir proje olacağı kanaatindeyim kendi adıma. Yukarıda bahsettiğim gibi daha geniş bir bakış açısıyla, teknik kabiliyeti sadece Token olmayan ve Beşiktaş'ın faydasına olacak birçok projede kullanılabilecek bir sistem mimarisi düşünüyordum. Bu sayede Sadece BJK Token değil, hatta maliyetsizce istersek alt branşlar için.

Örneğin; BJKBASKET Vb. Ekstra Token Projeleri Üretebilirdik…

NFT yapılarını, Anket ve Token ile satış, Token sahibi olan taraftarlara öncelik vermek gibi (aklımıza birçok örnek gelebilir) Akıllı Sözleşmelerle tam bir Proje halinde sunabilirdik. Dinamo Kiev örneğine bakarsak, Binance üzerinden NFT ile birçok işlemi gerçekleştirmekteler. Her halükarda daha iyi bir blok zinciri alt yapısıyla, daha iyi bir projeyi taraftarlarımıza sunma fırsatımız olurdu.

'Başkan Ve As Başkanla Görüştüm Umut Beyle Görüşeceğimi Umuyorum'

Yönetim tarafına gelirsek Emre Bey ile (Emre Kocadağ) bu konuyu hem yüz yüze, hem de telefonda konuşma imkânım oldu ve projelerimden bahsettim. Sunumlarımız da hazırdı. Fakat, kendisinin transfer süreci ve futbol kulübü üzerinde ki sorumluluklarının verdiği yoğunlukla pek ilerleyemedik. Akabinde Bakü’de başkanımız Ahmet Nur Çebi ile konuşma fırsatım oldu. Kendisi, yasal süreci beklemek istediklerini söyledi Ondan sonra adım atacaklarını söylemişti. Bende haliyle beklemeye çekildim. Lakin Fenerbahçe’nin token projesinden sonra, biranda kulislerde bizim de token projesi çıkartacağımız konuşulmaya başlandı. Tekrar Emre bey ile görüştüm ve kendisi, Umut beyin yetkili olduğunu söyledi. Akabinde Umut Bey ile (Umut Şenol) telefonda geçte olsa, görüşme imkânım oldu. Yüzeysel olarak bana projeden bahsetti. Whitepaper yazma ve sözleşme kontrolü sürecinde, yardımcı olmamı rica ettiler. En kısa sürede görüşeceğimizi umuyorum. İnşallah Beşiktaş'a bir faydam olur bu süreçte.

Yatırımcıyı Bekleyen Riskler Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Beşiktaş Token projesini tam anlamıyla görmeden, kendi kripto paramız hakkında yorum yapamam. Lakin, genel olarak bu işin tıpkı borsada ve diğer yatırım araçlarında olduğu gibi riskleri mevcut. Yatırımcı, bu riskleri göze alarak her zaman sermayesinin Maximum %10 u kadar Kripto varlığına parasını yatırmalıdır.  Maalesef fan tokenlarında bu durum bu şekilde olmadığından, yatırımcı ciddi zararlar elde edebiliyor. Unutulmamalıdır ki, bu Kripto parada kontrol Beşiktaş kulübünün elinde olmayacak. Tıpkı borsada ki hissesi gibi.

       DUYDUK MU?
Hakan ÖNCÜL / Özel  Haber

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki