'TÜRK FUTBOLUNA MEKTUP!'

BJK Kongre üyesi Abdullah AYDIN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Ekim 2021, Perşembe

Süper Lig 2021-2022 Sezonu Başladı

Her türlü çıkarcı, uyanık geçinen, tatlı su kurnazı yöneticiler, başkanlar, gazeteciler, spor yorumcuları, eski futbolcu ve hakemler köşe başlarına kuruldu. Her biri futbol filozofu statlarda veya televizyonlarda, bütün pozisyonları defalarca izleyerek birbiri ile kavga edermiş gibi yaparak reyting peşinde koşup ülke futboluna ihanet ediyorlar. Zaten ileri gidemeyen futbol kültürünü, iyice geriye götürüyorlar. Bir Allah’ın kulu yetkili kişi veya kurulda siz ne yapıyorsunuz diye sormuyor. 

Yahu sevgili filozof ve dâhiler. Yaradan aşkına siz bari aynaya bakıp biz ne yapıyoruz diye soruyu kendinize sorun. Ülke gençliğine bir yardımınız dokunsun. Her şey para değil iyi insan olmak daha önemli dünya için….

Topyekûn futbol dünyasında bulunan sorumlu ve yetkili Başkan ve kurulları, kulüplerin teknik ekipleri, MHK ve denetleme PFDK ceza kurulu divan heyetleri şapkayı önünüze koyun. (Şapkanız yoksa SEVGİLİ SİNAN VARDAR abimden ödünç alın) Hakkı olana hakkını verin. Dürüst davranın, niyetinizi düzeltin. Kangren olmuş futbolun içindeki organları ya tedavi edin, ya da kesin atın. Doğruya düzgün adım atarsanız, yaradan ve futbol aşığı taraftarlar sizi koşturur.

Bir Diğer Sözümde Futbolcu Kardeşlerime;

Sizler ekmek kavgası verdiğiniz çim sahaya çıktığınızda önce hakem üçlüsünün, sonra da rakip arkadaşlarınızın emeğine saygı gösterip sahte hareketler artistik görüntüler sergilemeyin. Bugün sana, yarın diğerine haksızlık oluyor. Haktan korkun, sadece çalışın. Sonucuna size gönül verenler karar versin. Takdir ederler merak etmeyin. Göze hoş gelen davranışlar ile yüzümüzü güldürün, gülmeye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde...

MHK VE TFF’ye;

İlk adımı siz atın Lütfen. Şeffaf olun öncelikle. Bence haftanın hakemlerini belirlerken görev adayı, eşdeğer hakemleri canlı yayında kura ile belirleyin. 'Var' konuşmalarını yayınlayın da insanlar, senaristliğe soyunmasın. Zira herkesin psikolojisi düzgün değil, sorunlar büyüyor.

Birde Hakem Kardeşlerime Sözüm...

Kendinize saygı duyun. Eğer saygınız yoksa, düdüğünüzü asın. Bunu yapamayan hakem arkadaşlar, 1 metre önündeki pozisyonu ‘Var’ a sorarak oyunu yönetmeyi elinden kaçırıyor. Futbolcularda bu fırsatı kullanmaktan zevk alıyor. 'Var' odası da ekip oda de ne yapıyorsa, 5 kişi - 20 görüntü. 0 karar bunu başarmak her babayiğidin işi değil. Bjk-S.Lizbon maçında Alex in sayılmayan gölünde ‘Var ‘ın ne işe yaradığı derslikti. Tabii anlayana saygılarımla.

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ….

Duyduk Mu?

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki