HAYALLER ''AY'A İNİŞ'' GERÇEKLER İÇLİK, ATKI, BERE!

2018 yılında “Bir rüya gerçek oluyor” denilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı "Ay'a iniş" hedefinin çok uzağında kaldı...
Haberin yayılanma tarihi:29 Aralık 2023, Cuma

Ajans 19 Aralık'ta 1.2 Milyon TL Ödeyerek içlik, Yağmurluk Ve Bereden Oluşan Toplam 12 Kalem Kışlık Giysi Satın Aldı;

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), 13 Aralık 2018 tarihinde "Bir rüya gerçek oluyor" denilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla kuruldu. TUA’nın 2024 Yılı Bütçe Teklifi de Ay’a sert iniş takviminin planlanan tarihten üç yıl sonraya sarktığını ortaya koydu. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre hedefin ilerleme oranı yüzde 40’ta kaldı. Yüzde 100 ulaşma yılı ise 2026 olarak hesaplandı. Ay’a sert iniş hedefi hedeflenen sürede gerçekleştirilemezken Ay’a yumuşak iniş hedefinin de gerçekleşme ihtimalinin çok uzak olduğu öğrenildi.

2023’ün bitmesine sayılı günler kalırken “Ay’a iniş” hedefinin çok uzağında kalan TUA, dikkati çeken bir harcamaya imza attı. Ajansın toplam 1 milyon 270 bin 203 TL harcadığı ihale kapsamında alınan ürünler de dikkati çekti.

İÇLİK, ATKI, BERE!

İhale dosyasına göre TUA, 1,2 Milyon TL ödeyerek toplam 732 adet kıyafet alacak. İhale dosyasında, “Koruyucu giyim malzemesi” olarak belirtilen ürünlerin tamamı, kışlık kıyafetlerden oluşacak. Bu kapsamda alınacak bazı ürünler şöyle sıralanacak:

Atkı Ve Eldiven: 61 Adet

Yağmurluk: 61 adet

Bot: 61 adet

Üst içlik: 61 adet

Alt içlik: 61 adet

Hakltv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki