BAŞKAN ÇEBİ'DEN 'İSTİFA' ÇAĞRILARINA YANIT GELDİ!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, uzun süren sessizliğini düzenlediği basın toplantısı ile bozdu...
Haberin yayılanma tarihi:29 Ağustos 2023, Salı

BASIN TOPLANTISI 2 SAAT SÜRDÜ;

Lig'de yeni sezon başlarken, transfer çalışmalarında Beşiktaş'ın ezeli rakiplerine göre geride kalması taraftarın tepkisini çekti. Siyah-Beyazlı yönetim istifa çağrıları ile karşı karşıya kaldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Dusan Tadic ve Halil Dervişoğlu transferlerinde yaşanan olumsuz gelişmeler hakkında konuştu.

"Halil'i Göklere Çıkarırken Rashica'ya Yapmıyoruz"

Ahmet Nur Çebi, "Dele Alli gitti yerine Chamberlain'i getirdik. Yokmuş gibi davranıyor Beşiktaş camiası. Niyet kötü. Rashica var. Eski Galatasaraylı. Galatasaray taraftarı hepsi benim için bir sporseverdir. Halil gibi bir oyuncuyu göklere çıkarırken Rashica'ya aynı şeyi yapmıyoruz" diyerek taraftarı eleştirdi.

"Şenol Hoca 'Bu Kafadaki Arkadaş Bana Yaramaz' Dedi"

Ahmet Nur Çebi, "Halil'in babası hocamız Şenol Güneş'i arıyor. 'Yaşadıklarından dolayı Galatasaray'a gitmek istemiyoruz' diyor. Sonra 'Galatasaray üç lira beş lira fazla verdi' deniliyor. Şenol Hoca da 'Bu kafadaki arkadaş bana yaramaz' dedi. Öyle gitti. Transfer çalımı bu mu?" ifadelerini kullandı.

"Tadic Verdiğimiz Rakamın 2.5 Katı Teklifle Geldi"

Çebi, Dusan Tadic ile yapılan görüşmeler hakkında ise "Tadic, verdiğimiz rakamın 2.5 katı teklifle geldi. Hocamız 'Takım içinde dengeleri bozar' dedi. Hocamın ve teknik heyetin istemediği hiç kimseyi almadık" dedi.

İşinin başında olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Çebi, "İşimin başındayım. Ailem var. 4 kez Covid geçirdim. İşimle uğraşmak zorundayım. İş yerimde bulunmadığım için çalışanlarımdan dolayı zorluk yaşadım. Ailemi son 12 aydır 10 kez bile gördüğüm yok.

"Konu Bensem İstediğinizi Yaparsınız Ama Beşiktaş'a Zarar Vermeyin"

Kendi asıl mesleklerini icra etmekten aciz kişiler beni itham ediyorlar. Birçok kişi medyada takipçi sayısını artırmak için yaptıkları saygısız, gereksiz ve yanlış ifadeler var. Onları da açık açık ifade edeyim. Ahmet Bey büyük başkan deseler hepsi aynı yönde yorum yapacaklar. Konu bensem istediğinizi yaparsınız ama Beşiktaş'a zarar vermeyin.

"Herkesin Borcu Ödenmiş Bir Kulüp Yönetmeye Çalışıyorum"

En zor dönemde başkan oldum. Bir sürü haciz dosyaları, personel maaşını alamazken herkesin borcu ödenmiş bir kulüp yönetmeye çalışıyorum. Buraya gelirken Erdal kardeşim bana bir Tweet gösterdi. Sosyal medyayı pek beceremiyorum. İşte başkan çıkıp şunları şunları söyleyecek. Evet onları söyleyeceğim. Sorun o. Dolar'ı, Merkez Bankası'nı mı konuşacağım.

"Bu Hırsızlara Art Niyetlilere Pabuç Bırakmayacağım"

O kadar art niyetliler ki; onun önünü kesmek için mücadele veriliyor. İşimin başındayım. Dört kez covid geçirdim, bir kez kolumu kırdım. Bu hırsızlara, art niyetlilere pabuç bırakmayacağım. Yöneticilerimi de bezdirmek ve yıldırmak isteyenler var. Başkan Süleyman Seba'yı kırarak gönderdik. Sonra kıymetini bildik. Onunla bir konuşmamız vardı. "Sen bana benziyorsun. Beşiktaş'ın haklarını koruyacak, kimseye yedirmeyecek birisin" dedi. Süleyman Ağabey bana en son "Allah, sonunu benim gibi etmez inşallah" dedi.

"İnşallah Ayrıldığımda Veya Vefat Ettiğimde Kıymetim Bilir"

Evet ben onun temennisini tersini düşünüyorum. İnşallah Allah sonunda beni de onun gibi yapar. Ayrıldığımda veya vefat ettiğimde kıymetim bilir. Beşiktaş'ın her başkanını katletmek gibi bir vazife mi olduğunu düşünüyorsunuz.

"Sonuna Kadar Buradayım"

Bana değil, biraz makama saygı. Benim bildiğim Beşiktaşlılar kimsenin arkasından konuşmaz. Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu. Gelin benimle konuşun dedim. Ortalıkta yoksun. Ahmet Nur Çebi yazıyor, altına istifa istifa  istifa... Belki öldü. Otomatik bir düzen. Peşinen şunu söyleyeyim. Sonuna kadar buradayım. Bir başkasının git demesiyle gitmeyeceğim. Kongreye kadar buradayım. Taraftarla sorunum yok.

"Mısırlı Gazeteciler Mısır'dan Arıyor"

Taraftarın mutlu olması için sonuna kadar çalışıyorum. Tribünlerde bağırttıranlar belli. Canı gönülden bağıranlar başım gözüm üstüne. 95 dakika hakem düdüğü çalıp oyuncular soyunma odasına girinceye kadar oyuncuları motive edin. Bir arkadaş "Yıldız transfer yapmadın" diyor. Beşiktaş onun için önemli değil. Sormuyorlar, araştırmıyorlar. Eski gazeteciler sorar arar. Mısırlı gazeteciler Mısır'dan arıyor. "Neden beni arıyorsun?" diyorum. "Doğru olup olmadığını bilmeden yazmam" diyor.

“Maçın Tekrarını İstiyorum''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Pendikspor maçından sonra mektupla yapılan görüşmeye de değinen Çebi, “TFF ile ilişkilerimi makamlara giderek tercih etmiş çözmüş biriyim. Televizyonlara çıkıp bağırmak benim stilim değil. Televizyonlarda kendime hakim olamayabilirim. Bunu ertesi gün TFF Başkanı’na yazmayı kendimce uygun gördüm. TFF’nin bize gönderdiği cevap, evet hata var pozisyon bitmeden hakem bayrağı kaldırmamalıydı şeklinde. Hakeme sordunuz mu acelen neydi, ananın karnında nasıl durdun diye? Hataysa cezasını verdiniz mi, camiadan özür dilediniz mi? O da yok. Orada hata varsa bunun kural hatası olarak kabul edilmesini ve maçın tekrar edilmesini istiyorum. TFF’yle en büyük kavgayı eden başkan benim. Hakemlerin gitmesini isteyen, geri geldiklerinde gelmesinler diyen benim. İyi ki döndüler diyenlerin Trabzonspor maçı sonrası saat 01.30’da bağlanmaları şovdan ibarettir. Geçen sene lig başlarken bağırdılar, tuttu. TFF’ye sesleniyorum, sakın bu hakemlerin gitmesiyle gelmesiyle ilgilenmeyen kulüp başkanlarının açıklamalarına değer vermeyin. Onlara sizin böyle söylemeye hakkınız yok deyin. Bağır bağır 3-5 maç al, penaltı al, alışmışlar…” dedi.

Hasan Arat Ve Seçim

Daha önce yapılan divan kurulu toplantısında ilk seçimde aday olacağını açıklayan eski yöneticilerden Hasan Arat’ın olağanüstü seçim çağrısına da cevap veren Ahmet Nur Çebi, “Bir yıl evvel seçime gittik, herkes seçime girsin dedik kimse yoktu. Seçim bitti sonra toplandılar. Bu yaptığınız yönetimi yıpratmaktır. Sponsorluklarla olan görüşmelere zarar veriyorsunuz. Bankalarla görüşüyoruz, ‘Sen gidecekmişsin’ diyorlar. Bu yapılanlar Beşiktaş’a zarar veriyor. Ben Beşiktaş’ta güvensiz ortam görmüyorum. Yıldız transfer hariç hatamız yok. 22 senedir ortalıkta yoksun. Ağzımı açmıyorum aylardır. Takım kazanıyor ortada yoksun. Ben buraya sana sorup gelmedim. Buraya gelince bu adama hesap sor dedin, hesap sordum. Şimdi o adamın ekibiyle çayda çıra oynuyorsun. Kulüp düzlüğe çıktı, giderken de düzgün bırakacağım. Yanınızda çalışan arkadaşınızla tribünleri idare ediyorsunuz. Yıldırım Demirören’e kızmışsın, Bilgili’yle kavga etmişsin. Fikret Orman’a hesap sor demişsin. Neden aday olmadın? Kaos olmadığı için bu arkadaşlar buraya talipler. Genel kurula gitmem gerekirse giderim. Hodri meydan diye giderim” ifadelerini kullandı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki