BEŞİKTAŞ'TAN NEDEN BU KADAR NEFRET ETTİN AHMET NUR ÇEBİ?

Victor Ruiz gerçekleri ortaya çıktı! İnanılmaz ihmal...
Haberin yayılanma tarihi:24 Aralık 2023, Pazar

CAS, Beşiktaş Kulübü'nün 15 Temmuz 2020'de Sözleşmesini Fesheden İspanyol Futbolcu Victor Ruiz'e Tazminat Ödemesine Hükmetti. CAS'ın kararı Yapılan Şu Açıklama İle Duyuruldu: 

"20 Aralık 2023 Court of Arbitration for Sport - CAS (Spor Tahkim Mahkemesi) kararına göre, şirketimiz ile kontratını 15 Temmuz 2020 yılında feshetmiş olan profesyonel A takım oyuncusu Victor Ruiz Torre'ye fesih tazminatı olarak 2 milyon 48 bin 538,93 avro ve Kovid-19 pandemisi dolayısıyla yapılmış olan 270 bin avro tutarındaki ücret kesintisinin, ilgili dönemleri dikkate alarak hesaplanacak yıllık yüzde 5 faizi de kapsayacak şekilde ödenmesine hükmedilmiştir."

1 SENEDE BÜYÜK ZARAR

2019-20 sezonunun başlangıcında Villarreal’den Beşiktaş’a 2.5 Milyon Euro karşılığında gelen İspanyol stoper, bir yıl kaldı ama Siyah-Beyazlılara büyük yara açtı. Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı'nın haberine göre; Beşiktaş'ın Victor Ruiz'e tazminat ödemek zorunda kalmasına yol açan süreçte yaşananlar şöyle:

Ahmet Nur Çebi Profesyonellerin Talebini Reddetti

- Beşiktaş, Covid-19’u gerekçe göstererek, futbolcunun maaşından 270 bin euro kesinti yapmak istedi. Ancak Ruiz bunu kabul etmeyerek üç aylık alacağını istedi.

- 160 bin euro alacağı, 3 bin euro da kirası olmak üzere aylık 163 bin euro talep eden oyuncunun üç aylık maaş alacağı 480 bin euroydu.

- Kulübün profesyonelleri, futbolcuya karşı ellerinin güçlü olması açısından yarısının verilmesini talep etti. En azından 240 Bin Euro'luk ödeme Ruiz’in yolunu tıkayacaktı.

- Ancak dönemin başkanı Ahmet Nur Çebi bunu kabul etmedi ve sonuna kadar gidilmesini istedi.

2 KULÜP ÇALIŞANI FİFA YAZISINI HUKUK BÖLÜMÜNE İLETMEDİ

- Bunun üzerine Ruiz, alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek, haklı fesih yaptı. Bunun sonrasında da tüm parasını istemek için FIFA’nın kapısını çaldı.

- FIFA da Beşiktaş’a savunma hakkı vermek için bir yazı gönderdi. Siyah-beyazlılarda bu yazı, iki çalışana gitti; biri başkan asistanı, diğeri de raporlama sorumlusuydu.

- Ancak ikisi de bunu hukuk servisine yansıtmadı. İhmal mi, unutkanlık mı, başka bir şey mi bilinmez, Beşiktaş bu sayede(!) savunma hakkını kaybetti. Kısacası Beşiktaş, her şeyi kabul etmiş gibi göründü.

2.3 MİLYON EURO TAZMİNAT

- Bunun sonrasında davalar birbirini takip etti. Kartal, İsviçreli bir hukuk bürosuyla anlaştı. (Onlara da ciddi anlamda bir bedel ödedi.)

- Ama nafile... FIFA faturayı Beşiktaş’a kesti. Ardından da CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) süreci başladı. 20 Aralık’ta bu da sonuçlandı ve Siyah-Beyazlılar, 2.3 Milyon Euro ödemeye mahkum oldu.

8.3 MİLYON EURO'LUK FATURA

Villarreal’den 2.5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan Victor Ruiz, son davanın ardından toplam 3 yıllık sözleşmesinin karşılığını, yani 5.3 Milyon Euro'nun tamamını da cebine koymuş olacak. CAS, sözleşme boyunca olan bedeli ödemeye hükmettiği için menajeri de toplam 530 Bin Euro tahsil edecek. Yani kulübün cebinden, ödenen ve ödenecek olan (100 bin eurodan fazla olan) dava ve avukatlık masrafları hariç, 8,3 Milyon Euro çıkacak.

Buna ilave olarak, Ruiz’i başka kulübe transfer etme imkanını da kaçıran kulüp, milyonlarca euroluk transfer geliri elde etme imkandan da mahrum kalmış oldu.

7 Ağustos 2019’da Beşiktaş’a katılan Ruiz, 15 Temmuz 2020’de sözleşmesini feshetti. Bir yıl oynayan İspanyol stoper, 23 lig maçına çıktı.

FİFA'DAN TRANSFER YASAĞI

Beşiktaş, CAS’ta kesinleşen bu kararın sonrasında, 2.3 milyon euroyu ödemeden yeni bir transfer yapamayacak. Ara transferde kadroya birçok takviye yapmanın hesaplarında olan Siyah-Beyazlılar, bu bedeli karşılamadan ya da oyuncuyla anlaşmadan yeni isimleri kadrosuna katamayacak.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki