CEZAEVİNDEN PREMİER LİG'E!

Cezaevi görevlisi olarak kazandığı tecrübeleri sahaya taşıyan Sunny Gill Singh, Crystal Palace ve Luton maçıyla Premier Lig'de hakemlik yaptı...
Haberin yayılanma tarihi:10 Mart 2024, Pazar

Gill 2022'ye Kadar Feltham Cezaevi, Genç Suçlular Kurumu'nda Çalıştı Ve Halen Cezaevi Hizmetinde Vardiyalı Olarak Görev Yapıyor;

Gill, 17 yaşında Pazar Ligi maçlarında hakemlik yapmaya başladığında bunun çok daha zor olduğunu söylüyor: "Oyuncular Cumartesi gecesinden yarı sarhoş bir şekilde gelirlerdi. Her zaman sizden daha çok şey bildiklerini düşünürlerdi. Verdiğiniz her karar 3. Dünya Savaşı gibiydi. Maç başına 25 sterlin ya da her neyse, bundan zevk bile almadım ve bu beni soğuttu. Hiç ırkçı yorumlarla karşılaşmadım ama neredeyse birkaç kavgaya karışıyordum. Ve oyunda beyaz olmayan biri olarak, bir hata yaptığınızda insanların yüzünüzü hatırlaması daha kolay oluyor." dedi.

BABALARININ YOLUNDAN...

Gill ve üst düzey bir yardımcı hakem olan kardeşi Bhupindere, babaları Jarnail Singh mükemmel bir rol model oldu.

Babaları Jarnail Singh, 2004-2010 yılları arasında 150 EFL maçında görev alarak, bir İngiliz ligi maçında hakemlik yapan tek türbanlı kişi olma unvanına sahip.

İLK GÜNEY ASYALI

Nisan 2021'de, kendisi ve Bhups, Nottingham Forest'ın Bristol City'yi ziyaretinde dördüncü hakem ve kardeşi de yardımcı hakem olarak aynı Championship maçında görev yapan ilk Güney Asyalılar oldular.

Ardından Kasım 2023'te Gill, Huddersfield - Watford maçını yöneterek babasından sonra bir Championship maçını yöneten ilk Güney Asyalı oldu.

ASYA KAPSAYICILIK STRATEJİSİ

O ve kardeşi, FA'in üç yıllık eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık planı olan İlerlemenin Peşinde'den ve özel Asya Kapsayıcılık Stratejisi'nden yararlandı. 2019 yılında FA, Asya kökenli daha fazla oyuncu, antrenör, hakem ve personeli futbolu seçtikleri kariyer yolu haline getirmeye teşvik ederek Asya topluluklarının yetersiz temsilini ele almayı amaçlayan beş ayaklı bir plan olan Asya Kapsayıcılık Stratejisini başlattı.

Şimdi FA ve hakemlik kurumu PGMOL, üst düzey maç görevlileri arasında daha fazla çeşitlilik yaratmak için yeni Core X programı aracılığıyla birlikte çalışırken, ayrı bir girişim de yetersiz temsil edilen geçmişlerden 1.000 hakemi daha işe almayı hedefliyor.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki