DEMİRÖREN'İN 920 MİLYON DOLARLIK BORCU SAYIŞTAY RAPORUNDA!

Sayıştay, Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’na 895.6 Milyon Dolar ana para, 25 Milyon 276 Bin 812 Dolar da faiz borcu bulunduğunu açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Aralık 2023, Cumartesi

YAPILANDIRMA SÖZLEŞMESİ;

Demirören Grubu son olarak Mayıs 2023’te 90 Milyon dolarlık taksit ödemesi yapmıştı. Sayıştay tarafından hazırlanan ve TBMM KİT Komisyonu’na gönderilen Kasım 2023 tarihli Ziraat Bankası raporunda, bünyesinde Hürriyet, CNN Türk, Kanal D gibi medya kuruluşlarını barındıran Demirören Grubu’nun kredi borçlarına değinildi. Grup ile bu yıl yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalandığı da hatırlatıldı. Raporda, grubun ana para ve borçlarına değinilip tahsili ve tasfiyesi için takipte bulunulması istendi. Demirören Grubu ise 5 Mayıs 2023’te yaptığı açıklamada, “Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1.3 Milyar Dolar ödenmiş, Ziraat Bankası’na olan yeniden yapılandırma kapsamındaki borcun da, 90 Milyon Dolarlık taksiti daha ödenmiştir” açıklaması yapmıştı.

GÜVEN TİMSALİYİZ

Demirören Holding, Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredinin ödemesini yapmadığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Tüm ticari yükümlülükleri layıkıyla yerine getirdik” iddiasında bulunuldu. Demirören Şirketler Grubu iddialar için “iftira ve asılsız iddialara itibar etmeyiniz” dedi. Açıklamada “Grubumuz, 70 yıldan bu yana tamamen yerli sermaye ve özkaynakları ile yurtiçinde ve yurtdışında iktisadi faaliyetlerini yürütmekte, ülke ekonomisinin gelişimine katma değer sağlamakta ve binlerce kişiye istihdam oluşturmaktadır. İddiaların aksine; kurulduğu günden bu güne tüm ticari yükümlülüklerini layıkıyla yerine getirmiştir, getirmektedir. Bundan sonra da güven timsali olmaya devam edecektir” ifadesine yer verdi.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki