''FİLENİN SULTANLARI''NIN OLİMPİYAT MACERASI BAŞLIYOR!

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan tarihi şampiyonluklarla, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız 2023’e damgasını vuran A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milli sezonu Olimpiyat Elemeleri’yle tamamlayacak.
Haberin yayılanma tarihi:15 Eylül 2023, Cuma

Filenin Sultanları Gruptan İlk 2’de Çıkmayı Başarırsa Paris 2024 Biletini Cebine Koyacak;

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın mücadele edeceği 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri, 16-24 Eylül tarihlerinde 3 ülkede; Japonya, Çin ve Polonya’da düzenlenecek. B Grubu’nda mücadele edecek Filenin Sultanları, ilk 2 sırada yer alması durumunda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na gitmeyi garantileyecek. Geçen hafta, eleme maçlarını oynayacağı Japonya’ya giden Ay-yıldızlılar, B Grubu’nda dünya sıralamasında 7’nci basamakta bulunan ev sahibi Japonya ve dünya 5’incisi Brezilya’nın yanı sıra Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile de karşılaşacak.

TOPLAM 6 ÜLKE KOTA ALACAK

3 ülkede oynanacak bu elemelerde 6 takım kota almış olacak. Ev sahibi Fransa’nın yanı sıra, diğer 5 takım da Dünya sıralamasından gelecek. Yani, Türkiye eğer ilk 2’ye girmeyi başaramazsa, dünya sıralamasından kendine Paris 2024 kotası bulmaya çalışacak. Şu anda 1 numara konumundaki Milliler’in ve rakiplerin 2024 Milletler Ligi’nde alacağı galibiyet ve mağlubiyetler puanlamaya işlenecek. Ve bunun sonunda, daha önce kota almış ülkelerin dışındaki ilk 5’e giren takımlar, olimpiyat hakkı elde edecek.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki