''SANTOS BEŞİKTAŞ'IN DNA'SINA UYGUN DEĞİLDİ!''

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Nisan 2024, Pazar

Fernando Santos, Beşiktaş İle Sözleşme İmzaladığı Gün Siyah Beyazlıların Rize Deplasmanında Maçı Vardı;

Takımın başında Serdar Topraktepe sahaya çıkmıştı ve Beşiktaş, o gün 4-0 kazandı. Santos’un sahaya çıktığı ilk maç ise Beşiktaş’ın 3-0 kazandığı Karagümrük maçı oldu. Portekizli teknik adamın henüz futbolcuları tanımadığı ve oyun anlayışını henüz oturtmadığı bir dönem idi.

Şimdi ise son 5 maçtır kazanamayan bir Beşiktaş ve bu süreçte sadece 3 gol atan bir takım var ortada. Oyun gelişmedi, ilerlemedi, ne savunmayı ne de hücumu doğru dürüst yapabildi. Dün 25 bin kişi tribüne gelmiş, istekli ve hareketli başladığı maçta 1-0’ı da erken yakalamışken Beşiktaş, dakikalar geçtikçe yine eridi ve sahada adeta kayboldu.

MODERN FUTBOLDAN UZAKTI

Bazen kaybedersiniz bazen kazanırsınız ama oyun anlayışınız, felsefeniz vardır. İşte o noktada zamana ihtiyacınız olur. Fernando Santos’un ne yazık ki yapmak istediği herhangi somut bir şey yoktu. Modern futboldan bu kadar uzak ve çağın gerisinde bir teknik adam ile yola devam etmenin anlamı var mıydı? Tabii ki yoktu. Beşiktaş yönetimi bu mantalitedeki bir hocayla vakit harcamak yerine, önümüzdeki sezonun planlarını daha sağlıklı yapabilmek adına, görevine son vererek doğru bir hamle yaptı.

DEFANSI BİLE DÜZELTEMEDİ

Hatta Santos’u göndermekte geç bile kaldılar. Ne yazık ki, alınan skorlardan bağımsız, oynanan futbolun hiçbir bölümü bile Beşiktaş’ın DNA’sına, misyonuna uygun değildi. 14 yıldır kulüp takımı çalıştırmayan Fernando Santos’un en azından defansif oyun kurgusuna rağmen bir dokunuş yapmasını beklerdik. Onu dahi yapamadı.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki