BEŞİKTAŞ'IN KAYIP 11 DAİRESİ SATILMIŞ!

Beşiktaş’ın, çok konuşulan kayıp 11 dairesi ile süreç skandal bir şekilde bitti...
Haberin yayılanma tarihi:10 Ağustos 2023, Perşembe

Siyah Beyazlı Camiada Dolaşan Bir İddiaya Göre Ahmet Nur Çebi Yönetimi Kayıp 11 Daireyi Bulduğu Ve Beşiktaş’ı 100 Milyon TL Zarara Uğrattı;

Eski Başkan Fikret Orman döneminde Beşiktaş’ın kasasında duran ve kullanılamayan barter çekleri ile birlikte 460 bin Euro'ya (o dönemin kuru ile 2,5 milyon lira) 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak DKY İnşaat’tan alınan ve kulübe kazandırılan dairelerin akıbeti ile ilgili bir çok spekülasyon ortaya atılmıştı.

KPMG RAPORUNA GİRDİ

Ahmet Nur Çebi yönetiminin özel olarak hazırlattığı KPMG Raporu’na da konu olan daireler için Fikret Orman kulübü yaklaşık olarak 460 bin Euro zarara uğratmakla suçlanmıştı.

ESKİ GENEL SEKRETER UYARMIŞTI 'AYIPLI MAL ALMIŞIZ'

Yine Beşiktaş eski İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, 17 Şubat 2020’de yapılan divan kurulu toplantısında “DKY İnşaat'tan 2017'de 11 daire alınmış, 7.5 milyon lira ödenmiş. Ama daireler ortada yok! Tapusu da yok! Ve 2017'de alınan dairelere 2014'te bir banka çoktan ipotek koymuşmuş! Yani ayıplı mal almışız. Parasını vermişiz fakat ortada mal yok! Hukuki süreç başlatıldı" demişti. Daha sonra DKY İnşaattan yapılan açıklamada dairelerin hazır olduğunu ve yasal prosedürleri tamamladıktan sonra teslim edeceklerini belirtmişti. Fikret Orman döneminin hukuktan sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu’da dairelerin orada olduğunu gidip almanın ise yönetimin görevi olduğunu söyleyerek “neredeler?” sorusuna cevap vermişti.

İCRA KURULU KARARI İLE ALINMIŞTI

KartalHaber’in Beşiktaş’ın kayıp 11 dairesi ile ilgili daha önce yaptığı araştırmada dairelerin başında Ahmet Nur Çebi’nin olduğu icra kurulunda alınan karar ile satın alındığı, satınalma pazarlıklarının da yine kulübe Çebi tarafından işbaşı yaptırılan Siyah-Beyazlı kulübün satınalma eski müdürü Öcal Gebelek’in yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

BOMBA İDDİA! DAİRELER DKY İNŞAATA GERİ VERİLDİ!

Beşiktaş’ta dolaşan bomba iddia! Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, daireleri iade etti! Eski Başkan Fikret Orman’a “Neredeler?” sorusu sorularak zarara uğrattığı iddia edilen daireleri ise Beşiktaş Başkanı Çebi geri verdi! Beşiktaş’ın ödediği yaklaşık 7,5 milyon lirayı geri alan Çebi yönetimi daireleri geri verdi.

BEŞİKTAŞ 85-90 MİLYON TL. ZARARDA!

1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan toplam 11 dairenin bugünkü değeri yaklaşık 80-90 milyon lira civarında. Çebi yönetimi eğer daireleri geri vermeyip bugün satsaydı Beşiktaş’ın kasasına yaklaşık 3 milyon Euro (90 milyon lira) girecekti. Böylelikle Fikret Orman’ın 2,5 milyon lira nakit vererek aldığı dairelerden 85 - 90 milyon lira kazanacaktı. Victor Ruiz’e 3,5 milyon Euro, Loris Karius’a 1,6 milyon Euro, Valerian Ismail’e 1.2 milyon Euro ve Abdullah Avcı’ya da 17 milyon tazminat ödeyerek kulübü zarar ettiren yönetim bu dairelerden de 90 milyon zarar ettirmiş oldu!

KARTAL HABER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki