BEŞİKTAŞ HAGİ'NİN TÜRK ASILLI YILDIZININ PEŞİNDE!

Kara Kartal, gelecek sezon transfer sezonu için listeye yıldız futbolcuların yanında geleceğe dönük genç futbolcuları da ekliyor...
Haberin yayılanma tarihi:07 Nisan 2023, Cuma

Siyah-Beyazlılar Gheorghe Hagi'nin Yönetimindeki Farul Constanta'da Oynayan Genç Yıldıza Talip Olduğu Öğrenildi;

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, gelecek sezon transfer çalışmalarına hız verdi. Galatasaray'ın efsane ismi Gheorghe Hagi'nin hem sahibi hem de teknik direktörlüğünü yaptığı Farul Constanta, altyapısından yetiştirdiği yetenekli futbolcularla Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Beşiktaş kurmayları, altyapıda parlayan Türk asıllı genç yeteneğe kancayı taktı.

ŞENOL GÜNEŞ İÇİN BİR İLK

Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 yendi. Kara Kartal'ın elde ettiği bu galibiyet Teknik Direktör Şenol Güneş için de ayrı bir önem arz ediyor. 70 yaşındaki teknik adam, bu galibiyetle birlikte ligde Fenerbahçe konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 3 puanla tanıştı. Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Boluspor, Antalyaspor ve Sakaryaspor'un başında Süper Lig’de 22 defa Kanarya'nın konuğu olan Şenol Güneş, 1 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı.

HAGI'NIN KARNESİ

1996-2001 yılları arasında Galatasaray forması giyen Gheorghe Hagi, gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edilen bir isim olmuştu. Futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra Romanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğü ile antrenörlük kariyerine başlayan efsane isim ardından sırasıyla, Bursaspor, Galatasaray, Poli Timişoara, Steaua Bükreş, tekrar Galatasaray ve sahibi olduğu Farul Constanta'da teknik direktörlük yaptı.

2 KEZ GERİ DÖNDÜ

2000-2001 sezonu sonunda aktif futbol hayatını Galatasaray'da sonlandıran yıldız isim bu kararından sadece 5 ay sonra Romanya Milli Takımı'nın başına geçti. 2003-2004 sezonunda ülkemizde Bursaspor'u çalıştıran Hagi 12 maçlık kısa macerasının ardından efsanesi olduğu Galatasaray'ı teslim aldı. Cim Bom'da 2004-2005 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Hagi sonra ülkesine dönse de 2010'da yeniden Aslan'ın başına geçti. Ancak bu kez işler istediği gibi gitmedi, 24 maçta 1.25'lik puan ortalaması yakalayınca görevden alındı.

BEŞİKTAŞ TALİP OLDU

Beşiktaş'ta transfer çalışmaları devam ederken listeye genç bir futbolcu girdi. Farul Constanta'nın 17 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Enes Sali, Siyah-Beyazlı kurmayların dikkatini çekmeyi başardı.

ENES İÇİN TEKLİF VERİLDİ

Haberin detayında Beşiktaş, genç yetenek için 500 Bin Euro öneren Siyah Beyazlıların teklifine Hagi'nin sıcak bakmadığı ileri sürüldü.

ENES SALİ KİMDİR?

2006 yılında Kanada'nın Toronto şehrinde doğan Enes Sali'nin Romanya vatandaşlığı da bulunuyor. 11 yaşındayken Barcelona tarafından keşfedilen Enes, Kanada'nın Woodbridge Strikers takımından Katalan ekibinin altyapısına katıldı. Barcelona'nın genç futbolcu transferi konusunda FIFA ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Sali, bir yıl sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

2018 yılında Gheorghe Hagi Akademisi'ne dahil olan genç yetenek, 1 Ağustos 2021'de Farul Constanta'nın A takımına çıktı. Enes Sali Kasım 2021'de Romanya A Milli Takımı'nda oynayan en genç futbolcu oldu. Lihtenştayn - Romanya maçında 82. dakikasında oyuna giren Sali, henüz 15 yıl 264 günlüktü.

Ntvspor 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki