BEŞİKTAŞ'IN 717 MİLYON TL ZARARI OY ÇOKLUĞU İLE İBRA EDİLDİ!

Beşiktaş'ta, olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi...
Haberin yayılanma tarihi:11 Ocak 2023, Çarşamba

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ve Ticaret AŞ Yönetimi İbra Edildi

Şirketin 01.06.2021-31.05.2022 dönemine dair  10 Ocak 2023'te olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Şirket yönetimi pay sahiplerinin çoğunluğu tarafından ibra edilirken, bazı pay sahipleri ibra etmediklerine dair dilekçe sundu.

Yönetim Kurulu Oy Çokluğuyla İbra Edildi

Genel kurulda gerçekleştirilen oylamada Beşiktaş AŞ' yönetiminde bulunan Ahmet Nur Çebi, Adnan Demir, Celal Aral, Emre Kocadağ, Fırat Fidan, Kemal Erdoğan, İbrahim Burak Aslanoğlu, Kerem Gürel, Ömer Karabacak ve Özgür Mert Balcı, oy çokluğuyla ibra edildiler.

Şirketin Zararı 399 Milyondan 717 Milyona Çıktı

1 Haziran 2021 ila 31 Mayıs 2022 arasındaki dönemde Beşiktaş'ın Borsa İstanbul'a açık olan şirketi 717 milyon lira zarar açıkladığı için kâr dağıtımı gerçekleştirilemedi. Bir önceki dönemin zarar 399 milyon lira  zarar açıklanmıştı. Beşiktaş AŞ'nin borcu böyece 318 milyon lira artış kaydetti. Şirketin birikmiş zararı ise 2 milyar 653 milyon lira oldu. Şirketin özkaynağı ise 2 milyar 413 milyon liraya çıktı.

Genel Kurulda Tartışma Yaratan Madde

Genel kurulda üye sayısının 10'dan 15'e çıkartılması da oy çokluğuyla kabul edildi. Kulübün kulüp yöneticilerilerinin şirketleriyle ticari iş yapmasına dair talep de kabul edildi. Ancak geçmişte bu konuda yaşanan suistimallerin hatırlatılması üzerine, Beşiktaş CFO'su Seçil Aygül, söz olarak talebin gerekçesini şöyle anlattı: "Bu madde kulübün mali olarak çalkantılı olduğu dönemde yönetim kurulu üyelerimizin, ihtiyaç durumunda kulübe destek verebilmelerini sağlamayı teminen düzenlenmiş bir maddeydi. Nitekim bugün de örneğin araba tahsisi için, yönetim kurulu üyemize ait bir şirket ile karşılıklı faturalaşma yapabilmemizi sağlayan bir maddedir.''

Yöneticiyle İş Kötü Niyetle Kullanılabilir

Aygül, buna karşın bu maddeye karşı çıkanların endişelerinin de dikkate alınacağını belirterek, "Bununla birlikte eleştirilerinizi not ettik. İlk fırsatta söz konusu düzenlemeye ilişkin olarak değerlendirmelerimizi yapıp, gerektiği takdirde huzurunuza getireceğiz" dedi. Kulüp üyelerinden ve Beşiktaş AŞ pay sahiplerinden Emre Göllü ise "Maddenin niteliği ve içeriği farklı yerlere çekilmeye müsait. Sizin belirttiğiniz iyi niyetle yapılacak işlemler için. Bunlar tabii ki yayıplsın. Ancak kötü niyetli olarak da kullanılabilir" dedi.

Yönetici Para Almıyor, Barter Yapılıyor!

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşiktaş AŞ Yöneticisi Fırat Fidan da bu konuda söz alarak şunları söyledi: "Burada olduğum için şirketim çok konuşuldu ama diğer yönetici arakadaşlarımız da ellerini yeterince taşın altına sokuyor. Vergi Usul Kanunu'na göre fatura kesilmesi gerekiyor. Ancak kulüpten hiçbir şekilde para alınmıyor; karşılıklı sponsorluk faturası ile barter yapılıyor. Maddenin revizesini değerlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

"Bu Madde Geçmezse Sorun Yaşacağız"

Söz konusu maddeye dair endişelerin dile getirilmesine dair bağımsız üyelerden Murat Kılıç da söz aldı. Kılıç, "Bu önemli bir madde. Bu maddeyi geçirmek zorundayız. Şu an ancak biz de takipçisi olacağız. Bu maddeyi şu anda geçirmezsek işleyişle alakalı sorun yaşayacağız. Ancak görüşlerinizi dikkate alacak ve bu maddeyle ilgili değerlendirme de yapacağız. Sizin bahsettiğiniz risklerin bizim yönetimimizde olması ihtimal dahilinde değil. Ancak seneye genel kuruldan önce talep veleştirilerinizi değerlendireceğiz" dedi.

Sporcu Ve Çalışanlara Borç Bulunmuyor

Beşiktaş CFO'su (mali işler müdürü) Seçil Aygül, sporcu ve personel alacakları konusunda da ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Aygül, "Personel ücretlerini alamıyor dediniz. Ancak bizim an itibarıyla, hukuken ihtilaf içinde olduklarımız hariç, şu anda bünyemizde olup ücretini almamış herhangi bir sporcu veya çalışanımız bulunmamaktadır" dedi.

Demirören Dönemi Raporu Açıklansın

Beşiktaş AŞ hissedarlarından Ahmet Hilmi Yılmaz, KPMG'nin geçmiş döneme dair yaptığı ve 102 milyon Euro'luk bir istisna tespit ettiği raporu hatırlatarak, "Ancak dikkat çekmek isterim ki; raporda 25 Mart 2012 öncesi için de 15 milyonluk istisai işlem bulunduğu tespiti var. Bu da bir önceki yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören dönemine denk geliyor. Bu dönem için daha önce yapılan bir Ernst and Young denetimi vardı. Ancak bu rapor hiçbir şekilde paylaşılmadı. Bu raporun da paylaşılmasını ve hukuki olarak gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Dört Hissedar Dilekçe Verdi İbra Etmedi

Beşiktaş AŞ Yönetim Kurulu çoğunluğu oylarıyla ibra aldı. Ancak hissedarlar ve aynı zamanda kulübün üyelerinden Emre Göllü, Tamer Mert, Ozan Biber ve Emrah Ertutan verdikleri dilekçelerle yönetimi ibra etmediklerini beyan etti. İbra etmeyen üyeler yargı yoluna başvurarak dava açabiliyorlar. Söz konusu üyeler geçmişte Fikret Orman'ı da ibra etmeyerek yargıya gitmişti.

Beşiktaş AŞ'nin Yeni 15 Kişilik Yönetimi

Üye sayısının artırılmasıyla birlikte önümüzdeki 2 yıllık dönemde Beşiktaş AŞ'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Nur Çebi, Adnan Demir, Ahmet Akçelik, Bilgehan Cenk Sürmen, Ediz Kınay, Emre Kocadağ, Enis Ulusoy, Fatih Hakan Avşar, Fırat Fidan, Tarkan Ser, İbrahim Burak Aslanoğlu (bağımsız üye), Elçin Kılıç (bağımsız üye), Kerem Gürel (bağımsız üye) Ömer Karabacak (bağımsız üye) ve Serkan Leke (bağımsız üye)...

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki