Hangi Güç Yıldırım’ı Atadı!

Bir hakem düşünün ki, FIFA kokartı olmasına rağmen UEFA'nın atletik testlerini geçemediği için maç yönetemesin ama ülkenin en önemli maçında düdük çalsın.
Haberin yayılanma tarihi:03 Kasım 2014, Pazartesi

Öncelikle şunu söyleyeyim; Doğrudur yanlıştır. Önce maçın hakemi Bülent Yıldırım değildi. Hangi gizli el, hangi gizli dudak, hangi amaçla harekete geçti ki maçın hakemi Yıldırım oldu. İlk etapta baktığımızda hakem sonuca tesir etmemiş gibi görünüyor ama bence çok ciddi tesirleri var. Mesela Olcay'ın atılmadan önceki pozisyona bakalım... Emenike'ye Necip'in yaptığı açık faulü çalsa Olcay oyundan atılmayacak. Pek tabii ki sarı kartlı Olcay'ın ikinci sarı kartı gerektirecek hareketi yapmaması gerekir, kabul ama hakem önceden oyunu durdurup Necip'in aleyhine faul vermeliydi.

Bu dakikadan sonra ortalık karıştı. Sabıkalı Emre yine sahneye çıktı. Hakemin yarım metre dibinde Beşiktaş'ın neredeyse tüm kulübesine 'f... off' diye küfür etti. Hem de bir defa değil en az üç defa aynı küfrü hakem Bülent Yıldırım'ın yanında, yardımcı hakemle 4. hakemin görüş alanı içerisinde sarf etti. Tamam, Emre yıllardır yaptığı terbiye dışı hareketlerden utanmıyor, sıkılmıyor, futbol hayatı bitti-bitecek hala terbiyesiz söylemlerine devam ediyor. Ama kabahat onda değil kabahat dün gece onu sahada tutan hakemlerde.

DEMBA BA'NIN PENALTISINI VERMEDİ
İkinci yarı bu sefer Bülent Yıldırım maalesef ki tüm takdir haklarını Beşiktaş'tan yana kullandı. Baktı ki eyyam fazla kaçıyor bu sefer Beşiktaş'ın aleyhine çalmaya başladı. Demba Ba'ya verilen sarı kesinlikle yanlış. Beşiktaş'ın çok önemli bir avantajlı atağını kesip durdurdu. Sonuç olarak sözüm ona hakemlik yaptı. Gelelim en önemli hatalarından birine. Bir duran topta Mehmet Topal'ın Demba Ba'ya yaptığı hareket penaltı ama Yıldırım yine düdüğü Beşiktaş aleyhine çaldı.

Dün geceki hakem yönetimi Fenerbahçe'nin dünkü başarısına gölge düşürmesin. Beşiktaş'ta Necip Uysal'ın art arda yaptığı hatalar belki de galibiyeti Fenerbahçe'ye getirdi.
Bu tür maçlarda ilk golü yemek takımı dağıtıyor. Dün gece de ilk dakikalarda F.Bahçe golü atınca zaten kalitesi F.Bahçe'nin daha altında olan Beşiktaş bir türlü istediği oyunu oynayamadı. Bir kişi eksik olmalarına rağmen puan alabilirler miydi, çok zor. Belki ilk yarıda Demba Ba ve Sivok'un kafa vuruşlarını Volkan aynı başarıyla kurtarmasa ve devre berabere bitse o zaman belki şansları olabilirdi.

MHK'Yİ KINIYORUM
MHK'yi kınıyorum. Hangi güç size hakemi değiştirtti. Yine MHK'yi kınıyorum. Fizik-kondisyon testlerinde Avrupa'da başarısız olmuş bir hakem hangi düşünceyle böyle kritik bir maçta görevlendirildi. Olmadı, yakışmadı.

Etiketler: BEŞİKTAŞ   Ahmet Çakar   Tff  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki