KARA KARTAL'IN YILDIZINA AY-YILDIZLI MİLLİ GURUR!

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş forması giyen Fernandes'e milli takımda oynama fikrini sunacak...
Haberin yayılanma tarihi:16 Kasım 2023, Perşembe

FİFA'DA YENİLİK;

Devşirme oyuncu kuralında değişikliğe gitmesinin ardından bu kurala uyan Gedson, teklifi kabul ederse A Milli Takım'da forma giyebilecek. Bunun için öncelikle oyuncunun, ilk A Milli takımında en fazla üç resmi maçta forma giymiş olması ve bunların 21 yaşının altındayken olması gerekiyor. Bu resmi maçlar final düzeyinde olmayacak; Dünya Kupası elemeleri, hazırlık maçları, Avrupa Şampiyonası elemeleri ya da Uluslar Ligi karşılaşmaları olabilecek.

ŞARTLAR ZORLANACAK!

Futbolcu ilk tercihi olan milli takımdaki son maçının ardından üç yıllık bir süre geçtiyse, bu durumda yeni milli takımı için oynayabilir duruma gelecek. Oynama uygunluğu bulunan ikinci bir ülke varsa, tercihini değiştirerek bu ikinci ülkenin milli takımında forma giyebilecek.

Euro 2024 biletini cebine koyan A Milli Takım, cumartesi günü Almanya ile özel maçta karşılaşacak. Diğer yandan ise gelecek planlaması yapılıyor. Bu bağlamda şu anda Süper Lig’de forma giyen iki yabancı ismin ay yıldızlı ekibe kazandırılması gündemde. Onlar da Beşiktaş forması giyen Gedson Fernandes ve Galatasaray’da ter döken Sacha Boey. Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ikili ile görüşme gerçekleştirecek. İki oyuncuya da Türkiye adına oynama konusundaki fikirleri sorulacak. Gedson daha önce Portekiz için forma giyse de FIFA’nın 2021’de getirdiği yeni kurala göre şartlar zorlanacak.

Türkiye

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki