AKHİSAR'DAKİ SİRK 1-1 BERABERE BİTTİ

Akhisar Belediyespor 1-1 Beşiktaş
Haberin yayılanma tarihi:14 Mayıs 2015, Perşembe

Zirve yarışında Fenerbahçe’nin ardından bir kayıp da Beşiktaş verdi. Siyah beyazlılar, 31. hafta deplasmanında Akhisar ile 1-1 berabere kaldı. Ligde ikinci sıraya yükselme fırsatını tepen Kartal, Galatasaray’ın 4 puan gerisinde kalarak şampiyonluk umutlarını da azalttı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki maçta kazanan çıkmadı, Beşiktaş ile Akhisar 1-1 berabere kaldı. 

Akhisar, 14. dakikada Mehmet Akyüz'le öne geçerken, Demba Ba, 54. dakikada attığı golle skoru eşitledi. Senegalli yıldızın bu golü aynı zamanda maçın da skorunu ilan etti.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi veren siyah beyazlılar, sarı lacivertlilerin puan kaybettiği haftada kazanamayarak, hem ağır bir yara aldı hem de ikinciliğe yükselme şansını değerlendiremedi.

Kartal, geçen haftaki Gaziantepspor beraberliğinin ardından Akhisar'a takılarak zirve yarışındaki umutlarını iyice azalttı. 

Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 66 puanla 3. sırada kalırken, Akhisar ise 35 puanla 12. sıraya yükseldi.

PERDEYİ AKHİSAR AÇTI

Manisa'daki maça üstün başlayan ev sahibi Akhisar Belediye, 14. dakikada perdeyi açan taraf oldu. Sağ kanattan kazanılan korneri paslaşarak kullanan Akhisar'da Bilal Kısa, altıpas içine ortasını yaptı. Mehmet Akyüz, kafa vuruşuyla kaleci Günay'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

MEHMET BU KEZ ATAMADI

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısında etkili pozisyonlar bulamazken, Akhisar, 45. dakikada 2. gole yaklaştı. Akhisar kontratağında atılan uzun pasla ceza sahası önünde buluşan Mehmet Akyüz, kaleciyle karşıya kaldı. Gerilerden gelen Tolgay, Mehmet'in vuruşundan önce araya girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Akigo, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ 45'E ETKİLİ BAŞLADI

Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, ikinci yarıya ofansif bir değişiklikle başladı ve Serdar Kurtuluş'un yerine Mustafa Pektemek'i oyuna sürdü. Siyah beyazlılar, ikinci 45 dakikaya oldukça arzulu başlarken çok geçmeden de beraberlik golünü buldu.

BERABERLİK DEMBA BA'DAN

Kara Kartal'da 54. dakikada sol kanattan kazanılan kornerde topun başına Sosa geçti. Arjantinli'nin ortasında ön direkte iyi yükselen Demba Ba, kafayla topu ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getirdi.

AKHİSAR YİNE KAÇIRDI

Siyah beyazlılar, beraberliğin ardından 2. gol için baskısını sürdürdü ancak aradığı pozisyonları yakalayamadı. Akhisar ise dakikalar 68'i gösterdiğinde net bir fırsattan yararlanamadı. Ceza sahasının sağında müsait durumda topla buluşan Mehmet, sert şutunda kaleci Günay'ı geçemedi.

3 PUAN OFSAYTA TAKILDI

Kartal'da mücadelenin son bölümlerinde Kerim Frei ve Cenk Tosun'un oyuna dahil olması da skoru değiştiremedi. Siyah beyazlılar, karşılaşmanın 90+3. dakikasında Cenk ile bir gol bulsa da, pozisyonda ofsaytta olan Cenk'in golü geçerli sayılmadı. Beşiktaş, Akhisar ile 1-1 berabere kalarak Manisa'da altın değerinde 2 puan bıraktı.

Etiketler: BEŞİKTAŞ  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki