'ALLAH BEŞİKTAŞ'I BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN KİMLİK YARATMAYA ÇALIŞANLARDAN KORUSUN!'

Yönetim Kurulu İdari ve Mali Faaliyet Raporlarını açıklamak üzere kürsüye gelen Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, son kez genel kurul üyelerine açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:28 Mayıs 2022, Cumartesi

''BORÇ, KUR ARTIŞLARI YÜZÜNDEN...''

“Üç milyar lira net borçla görevi devralmıştık. Pandemi ve artan kurun yarattığı olumsuzluklara rağmen bir milyar sekiz yüz yirmi milyon lira faaliyet geliri ürettik. Bir milyar sekiz yüz elli milyon faaliyet gideriyle karşılaştık. Yani faaliyetlerimizi tüm olumsuzluklara rağmen başa baş gerçekleştirdik. Oynak kur nedeniyle üç yüz milyon liralık kur farkı gerçekleşti. Bankalar Konsorsiyumu ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda borçlarımızı liraya çevirdiğimizden gelecekte bu düzeyde bir kur farkı olmayacaktır. Avro bazındaki futbolcu sözleşmeleri bu rakama dahil değildir. Dokuz yüz milyon liradan fazla faiz gideri tahakkuk edilmiştir. Faiz ve artan kurlar borç tablosunu önümüze getiren en önemli faktörler olmuştur. Pandemi ve yayın gelirindeki düşüşün kulübümüze yansıması yaklaşık bir milyar liradır.

İŞ ORTAKLARINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Göreve geldiğimizde amatör şubelerde gördüğümüz altmış beş milyon liralık bütçe açığı, çabalarımız ve çalışmalarımız doğrultusunda otuz bir milyon liraya gerilemiştir. Konsorsiyum kredisi için yapılan görüşmeler netiesinde toplamda 11.3 milyon lira ve 4.2 milyon avro ticari borç silimi gerçekleşmiştir. Bu vesileyle bize bu konuda anlayışla yaklaşan değerli iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.

Göreve geldiğimiz 21 Ekim 2019 tarihinde avro 6.4 liraydı. 31 Aralık 2021 tarihinde avro 15.1, bugün de 17.6 lira. O günden bugüne yüzde iki yüz yetmiş beş civarında kur artışı söz konusudur. Futbolcuların hak edişleri, kur bu seviyedeyken eksiksiz ödenmiştir. Çalışanlarımız dönemimizde maaşlarını günü gününe almışlardır. Yapılandırılmış kamusal borçlarımızın ödenmesine devam edilmektedir.

Pandemi döneminde UEFA ve FIFA futbola gerekli desteği vermemiştir. UEFA gelir havuzunda kısıtlamaya giderken bize edimlerimizi eksiksiz yerine getirme talimatı vermiştir. Tüm oyuncuların ve teknik ekip çalışanlarının tüm alacakları vergileriyle dahil eksiksiz bir şekilde ödenmiştir. Yayın gelirlerinin geldiği nokta futbol sektörü için üzücüdür. Şampiyon olduğumuz 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında yayın gelirlerimiz otuz milyon avro civarındaydı. Son şampiyonluğumuzda yayın gelirimiz yirmi beş milyon avroya düşmüş oldu. Bu sezon yayın gelirimiz on bir milyon avro civarına kadar düştü. Özet olarak yayın gelirimiz avro bazında yüzde elli azaldı. Pandemi öncesindeki son sezonda sponsorluk gelirlerimiz yüz elli beş milyon lira civarındaydı. 2021-22 sezonunda yüzde altmış artış ile iki yüz elli milyon lira civarında sponsor geliri elde etmeyi planlıyoruz.

Tribün gelirlerimiz yıllık yüz yirmi milyon lira civarındadır. Görev süremizin büyük bir bölümünde pandemi nedeniyle boş tribünlere oynamak durumunda kaldık. Her türlü bilet ve stat gelirinden mahrum kaldık. Geride kalan sezonda ekonomik zorluklarla boğuşan taraftarlarımıza bir nebze destek olabilmek için bilet fiyatlarını enflasyonun çok altında tuttuk.

Kartal Yuvası mağazalarımız da pandemiden çok etkilendi. Kapalı mağazalar, düşen tüketim eğilim ve artan girdi maliyetleri bizi son derece olumsuz etkiledi. Ürün gamımızı yeniledik. Umarım en kısa sürede Kartal Yuvası operasyonlarımzı hak ettiği yere taşımış olacağız.

Gelirlerimiz pandemi ve artan kur nedeniyle pandemi öncesine göre yarı yarıya azalmış durumdadır. Önümüzdeki sezondan itibaren bu alanda ciddi iyileştirmeler göreceğiz. Bizden desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza teşekkür ederim.

İki buçuk yıl önce hemen hemen her gün haciz işlemiyle karşılaşıyorduk. Kasa kolaylığı sağladık. Şahsi kefalet ve yardımlarla bankaları fon teminine ikna ettik. Bu süreçte Camiayı kucaklamaya, üye sayımızı artırmaya çalıştık. Üyelik giriş ücreti beş bin lira olduktan sonra bizim dönemimizde kanuni olarak üye olmasında sakınca olmayan başvuruları kabul ettik ve 3583 yeni üyeyi kulübümüze kazandırdık.

Hentbol ve basketbolda iki farklı model geliştirdik. Hentbolda yepyeni bir kadro ve ekip kurduk, yine şampiyon olduk. Basketbolda genç oyuncularımızın aldığı süreler neredeyse otuz beş dakikaya yükseldi. Gençlerle başarıya koşma hedefini Beşiktaş gerçekleştirdi. Basketbol altyapı takımlarımız şampiyonluk mücadelesi veriyor. Önümüzdeki on yılda Beşiktaş Basketbol bayrağını taşıyacak bir altyapı düzenimiz koşar adım ilerliyor. Tarhimizde ilk kez NBA’ye oyuncu transfer ettik. Bir sezonda basketbolcu transferinden bir milyon sekiz yüz milyon avro civarında gelir elde ettik. Bu rakam, Beşiktaş basketbol tarihi transfer gelirinin katbekat fazlasıdır. Akatlar ve Süleyman Seba salonlarımızı yeniledik. Vodafone Park’ın iskanını aldık.

2009-19 yılları arasına dair özel inceleme amaçlı rapor yaptırılamaz dendi, yaptık, açıklanamaz dendi, açıkladık. Raporu SPK’ya teslim ettik. Aynı raporu İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. 1 Mart 2022 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı müfettişleri kulübümüzde raporla ilgili incelemelerini yapıyorlar. Kocaeli Birlik Spor’un alınması, Kalde sponsorluğu, Fulya AVM otoparkı, Vagner Love ve Orkan Çınar transferleri, stadyum inşaatında çalışılan bazı firmalarla ilgili bazı istisnai durumlarla ilgili olarak yeni davalar açtık. Kayıp 11 daiereyle ilgili olarak DKY’den alınan daireler, AAC kalite belgelendirme şirketi, Şeref Turu, kayıp telefon cihazları, Akatlar ve Pendik tesislerindeki kiracılarımız, Merve Karışık adlı Kartal Yuvası bayiliği ve bazı menajerlerle ilgili davalar kulübümüzün lehine devam etmektedir.

Bırakmam Seni kampanyasını sonuçlandırdık. Bu kampanyaya katılan Beşiktaşlılar için yakın zamanda bir anıt ortaya çıkacak.

İki buçuk yılda zor zamanlar geçirdik. Tüm bu zorlukları Beşiktaş’a hizmet aşkıyla lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Kadınlar Ligi şampiyonluğuyla taçlandırdık. Bu süre zarfında bize destek olan herkese teşekkür ederim.

Allah; Beşiktaş’ı Beşiktaş’a ihtiyacı olanlardan, Allah; Beşiktaş’ı Beşiktaş üzerine kimlik yaratmaya çalışanlardan, Beşiktaş sayesinde sosyal veya ekonomik yönden sınıf atlamaya çalışanlardan korusun.”

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki