Belediyeden Beşiktaş'a 2. Müjde!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gündeme dair açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:19 Haziran 2020, Cuma

"Alışkın Olmadığımız ve Bilmediğimiz Bir Süreç"

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Akpolat, "Çok zor bir süreci hep beraber yönetmeye çalıştık. Alışkın olmadığımız ve bilmediğimiz bir süreç. Avrupa'daki örneklere bakarak bir yol haritası çıkardık, ders çıkarttık. Kendi çalışma düzeneğimizi kurduk, acil durum koordinasyon kurulumuzu oluşturduk, yol haritası oluşturduk, personelimizi bilgilendirdik, onların çalışma koşullarını yeniden düzenledik, devam etmesi gereken zorunlu işlerimiz vardı bunları toparladık. Dijitalleştik, herkes evdeyken hızlıca onlara dijital ortamlarda nasıl ulaşacağız bunların çalışmalarını yaptık. Göreve gelirken akıllı kentler, akıllı şehirler haline getireceğimize dair sözler vermiştik. Bu pandemi süreci bunları hızlandırdı. Dolayısıyla online tıbbi danışmanlık hizmeti altında yine psikolog, fizyoterapi, aile danışmanlığı gibi birçok hizmeti aslında hayata geçirdik online sistem üzerinden. Risk oluşturacak bütün alanları dezenfekte ediyoruz ve etmeye devam ediyoruz. Kısıtlamalar ortadan kalktıkça, berberlerimiz, kuaförlerimiz, taksi duraklarımız, ibadethanelerimizi, okullarımız gibi birçok yeri yeniden dezenfekte ediyoruz. Esnaf denetimlerini yapıyoruz. Birçok ihtiyaç hasıl oldu. Maske, eldiven, sıvı sabun özellikle 65 yaş üstü insanlarımıza bunları ulaştırdık. İhtiyaçlarımız hangi yönde olursa olsun karşılamaya çalıştık" dedi.

"Pskilojik Açıdan Zor Bir Süreç"

Açıklamalarına devam eden Akpolat, "Yaşayan bütün canlılara, bizden talep neyse o talebi sonuna karşıladık. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, 20 yaş altı gençlerimiz ve evde kalan vatandaşlarımıza sistematik bir şekilde ulaştık. Yine sokak hayvanlarına mamalarını verdik. Mamamatikler, suluklar yerleştirdik. Acil hayvan ambulanslarını hazırlattık. Park Bahçeler Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Veterinerlik Müdürlüğümüz, Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Kültür İşleri Müdürlüğümüz... Bunlar devam etmesi zorunlu hizmetlerine devam ediyorlar bünyelerinde. Süreç zor bir süreç. Pskilojik açıdan zor bir süreç. Yeni normalle dönemi başlarken de hızlıca işte 3, 3-5 aydır evde kalan vatandaşlarımıza psiko destek olmaya çalışıyoruz. Bir sistem kurmuştuk bütün sistemi oradan yönettik" şeklinde konuştu. 

"Tedbiri Elden Bırakmadan İyileşeceğiz"

Tedbiri elden bırakmayacaklarını ifade eden Akpolat, "Önümüzdeki haftadan sokak müzisyenlerimiz sokakta olacak. Bu psikolojik durumu, travmayı nasıl aşacağız vatandaşlarımızla birlikte bunun planındayız. Bunları yaparken vatandaşlarımız yapması gereken tedbiri elden bırakmamak. Bu işin ilacı çıkana kadar bu şekilde devam edecek. Tedbiri elden bırakmadan iyileşeceğiz, canlanacağız Beşiktaş belediyesi olarak da nasıl pandemi sürecinde yanlarında olduysak yeniden canlanma ve iyileşme süresi içerisinde de vatandaşlarımız yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş Kulübü ile Çalışmalarımız Var"

Beşiktaş Kulübü ile işbirliğine başladıklarını söyleyen Akpolat, "Beşiktaş normal nüfusu 182 bin olan ama çevre illerden, Avrupa'dan ve dünyanın dört bir yanından birçok insanı misafir eden bir kent. Dolayısıyla günlük nüfus 2.5 - 3 milyon. Her ne kadar bütçeden aldığımız pay 180 bin oranında da olsan günlük 2.5-3 milyon insana hizmet vermeye çalışıyoruz. En önemli işletmeler, restoranlar, üniversiteler, iş merkezler, holding merkezleri burada. Ama Beşiktaş'ın dünyaya açılan kapısı Beşiktaş Jimnastik Kulübü. Dolayısıyla en önemli marka değerimiz Beşiktaş Jimnastik kulübümüz. Beşiktaş kulübü ile çalışmalarımız var, önemli bir işbirliğine başladık. Hem kulübümüzün içinde bulunduğu duruma yardımcı olmak, hem de bu marka değerini nasıl büyütebiliriz diye Ahmet Nur Çebi ve yönetimle planlıyoruz" dedi.

"Güzel Bir Mekanı Beşiktaş'a Kazandırdık"

Yeni açılan Akatlar NO 1903'e de değinen Akpolat, "Çok keyifli bir açılış gerçekleştirdik. Güzel bir mekanı Beşiktaş'a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben de Beşiktaşlıyım ve bir Beşiktaş taraftarı olarak emeğim olduğu için ayrıca mutluyum. Çok fazla kullanılmıyordu ve içler acısı durumdaydı. Oturduk yönetimle beraber bizim belediye başkan yardımcılarımızla bir kurul oluşturduk ve hizmete açtık, kulübümüze ve ilçemize kazandırdık. Ayriyetten oranın en alt katında bir spor salonu var. Orada Beşiktaş ile Beşiktaş belediye ile beraber Beşiktaş içerisinde yaşayan çocuklara spor eğitimleri verilecek. Orayı kazandırmanın mutluluğu içerisinde yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de buradan ifade etmeyim yeni bir müjdeyi de Beşiktaş ile Beşiktaş belediyesi arasında imzalanacak bir anlaşma ile duyuracağız. Hukuksal olarak işleri hallettikten sonra bunun duyurusunu yapacağız" açıklamasını yaptı.

"Desteğin Artarak Devam Edeceğini Mutlulukla Görüyorum"

Son olarak Beşiktaş'ın yardım kampanyası hakkında konuşan Akpolat, "Tabii ki umutluyum. En büyük markası. Yerel yönetimler olarak bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu markayı büyütmek sadece kulübün değil, Beşiktaş belediyesinin de en önemli sorumluluklarından bir tanesi. Bu kampanyanın işe yarayacağını biliyorum, destek oluyorum hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak. Bütün iletişim kanallarımızı kullanıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu desteğin artarak devam edeceğini mutlulukla görüyorum. Biz de aynı şekilde açıklamayı yaptığımız zaman vatandaşlarımız da duyacaklar. Çok önemli bir kısmını da Beşiktaş belediyesi olarak biz üstlenmiş olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Radyospor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki